(VIDEO) Accident de neînţeles astăzi la Dakar, între polonezul Goczal şi argentinianul Zille

4 Ianuarie 2023, 18:15
Redacţia PiataAuto.md
Pe lângă competiţia palpitantă prin peisaje superbe, la Dakar se mai întâmplă uneori şi accidente, doar că, de obicei, ele sunt răsturnări ale unor maşini care aterizează nereuşit după salturi în dune. Accidente între două vehicule de la Dakar sunt un fenomen mult mai rar, iar cel produs azi, cu puţin timp în urmă, între polonezul Marek Goczal şi argentinianul Daviz Zille e atât de neînţeles, încât îţi pare rău cum pot fi date peste cap planurile unor concurenţi de un accident atât de absurd.
Totul s-a produs într-o zonă cu o urcare dificilă şi abruptă. Polonezul Goczal, din clasa T4 cobora perpendicular spre traseul pe unde mergeau alte vehicule, probabil după o încercare nereuşită a sa de a se căţăra pe acolo. Pe traseul normal traversa un camion Tatra, iar polonezul a trecut înaintea camionului la o distanţă de vreo 20 de metri. Doar că alături, în paralel, trecea şi un vehicul din clasa T3, condus de David Zille. Traiectoriile celor două vehicule s-au întâlnit în cel mai nepotrivit mod.
După accident, polonezul a avut impresia, probabil, că impactul nu a lăsat urmări pentru bolizi şi a încercat să accelereze, de parcă ar fi vrut să fugă mai repede de acolo. Însă atât maşina sa, cât şi a argentinianului, s-au ales cu câte o roată ruptă din elementele suspensiei.
Nu ştim deocamdată sigur dacă accidentul va provoca abandonul celor două maşini. Teoretic, o asemenea ruptură ar putea fi reparată şi maşinile ar putea să încerce să ajungă la finalul segmentului, după care să fie reparate de mecanici pe timpul nopţii. În relatarea de mâine situaţia va fi mai clară. Vezi accidentul în video-ul de mai jos.
0
3,134
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!