(VIDEO) Acesta e Pyka Pelican, primul avion cargo electric din lume, condus autonom, lansat în producţia de serie, cu o durată de viaţă estimată de 5 ani

31 Ianuarie 2023, 19:37
Redacţia PiataAuto.md
Propulsia electrică îşi face tot mai hotărâtă loc şi în aviaţie, iar cursa e una foarte strânsă în ultimii doi ani, mai multe companii având în dezvoltare modele electrice, care sunt ridicate periodic în aer pentru zboruri de test şi perfecţionări de producţie. Compania Pyka, însă, a lansat acum un avion care e definitivat deja până la versiunea sa de serie, iar acum trece toate certificările necesare, pentru a putea fi produs a scară largă şi livrat clienţilor. Acest avion nou are numele de Pyka Pelican Cargo şi e cel mai mare avion cargo electric din lume în acest moment, dacă vorbim de modelele definitivate până la stadiul de producţie, şi totodată e şi primul condus autonom, fără o cabină pentru piloţi. Iar parametrii săi tehnici sunt foarte interesanţi, mai ales că am reuşit să obţinem de la Pyka materiale avansate cu datele tehnice ale noului avion electric.
Compania Pyka îşi are începuturile în 2017, în garajul părinţilor fondatorului său, Michael Norcia. Cei de la Pyka au creat iniţial proiectul unui avion electric destinat agriculturii, care ar fi pulverizat fertilizatori peste terenuri. Dar, după ce au primit o investiţie de 3 milioane de dolari în 2018, compania nu doar că a avansat în proiectarea avionului agricol, ci a înţeles că proiectul iniţial poate fi ajustat şi pentru un viitor avion cargo.
Foto: Primul avion Pyka, pulverizator de fertliziatori

Inginerii de la Pyka au definitivat primul lor avion agricol în 2019, l-au botezat Egret şi l-au certificat în Noua Zeelandă, punându-l în producţie şi ţintind sectorul agricol. Acel prim model era deja unul condus autonom, cu posibilitatea manevrării de la distanţă. La scurt timp, au mai obţinut 8 milioane de dolari în finanţare şi au elaborat următoarea generaţie a avionului lor de pulverizare a fertilizatorilor, numit Pelican. Din nou, condus autonom şi de la distanţă. În 2021, acest avion agricol, numit între timp Pelican Spray, a fost primul avion autonom care a pulverizat fertilizatori pe plantaţii de banani, spre exemplu şi şi-a câştigat deja atractivitatea în agricultură, întrucât e mult mai ieftin în operare faţă de avioanele obişnuite, cu motoare convenţionale.
Foto: Cel de-al doilea avion pulverizator al Pyka, Pelican Spray

Iar acum, modelul Pelican a derivat şi într-un model cargo. Vorbim, deci, de un avion electric cargo, care se poate conduce autonom sau de la distanţă, de un operator. Avionul are 6,1 metri lungime şi o anvergură a aripilor de 11,5 metri, deci nu e foarte mare. Accesul la spaţiul de încărcare are loc prin partea frontală a aeronavei.
Sarcina utilă, deci greutatea totală a mărfii pe care o poate transporta acest avion cargo, e de 181,4 kg. Volumul de încărcare e de 1,87 metri cubi. Din nou, nu e foarte mare, şi există modele de avioane cargo mai mari şi cu sarcină utilă mai mare, precum Eviation Alice, dar acolo încă nu s-a ajuns la producţia de serie, ci doar la primele zboruri de test.
Pyka Pelican Cargo are o greutate proprie de 417 kg cu tot cu baterie, iar fără ea — 190 kg. Deci, bateria cântăreşte 227 kg. Bateria electrică are 50 kWh capacitate şi poate fi uşor înlocuită cu alta încărcată, la sol, dacă se doreşte evitarea staţionării avionului pentru încărcare. Schimbul durează 5 minute, în timp ce încărcarea a priză durează 1 oră. Autonomia avionului e de 320 km, cu o rezervă de zbor de 20 minute.
Pelican Cargo are 4 electromotoare, de 100 kW putere totală, deci 136 CP. Viteza de croazieră e de 111-148 km/h, iar altitudinea maximă e de 8.000 picioare, adică 2.400 metri. Condusul autonom e garantat de senzori radar şi laser, precum şi GPS, iar avionul are capacitatea de a-şi remodela rutele în timp real dacă intervin condiţii de zbor ce impun acest lucru. În mai multe jurisdicţii ar putea fi nevoie de supravegherea lui de la distanţă de un operator, fapt care e de asemenea posibil.
Avionul ar putea fi extrem de important pentru trimiterile de colete, întrucât ar putea opera la costuri mult mai mici pe distanţe regionale. Pyka spune că are 80 de avioane pre-rezervate, din partea a 3 clienţi mari.
Am aflat şi date curioase despre durata de viaţă estimată a acestui avion electric şi costurile de mentenanţă. Astfel, Pelican Cargo are o durată de viaţă estimată la 5.000 ore sau 5 ani. Bateria trebuie schimbată la fiecare 2.000 de ore şi costă 15.000 dolari. Un electromotor nou costă 3.000 dolari iar elicea unui electromotor costă 1.000 dolari, însă aceste piese trebuie schimbate doar dacă cele curente indică defecţiune sau semne de uzură. Costul total de mentenanţă, inclusiv bateriile schimbate şi câte o mentenanţă la fiecare 200 ore de zbor, este de 14,50 dolari pe ora de zbor. Costurile de mentenanţă sunt decente, însă partea incredibilă e că durata de viaţa estimată de producător a unui ditamai avion electric e de doar 5 ani, nemaivorbind de durata de viaţă a bateriilor, de doar 2 ani. Dacă la baterii motivul poate fi în standardele stricte de aviaţie, care nu permit o degradare ca în cazul maşinilor, atunci durata totală de viaţă a avionului de doar 5 ani ne face să ne întrebăm dacă nu cumva riscăm să ajungem într-un punct în care casăm mult prea repede până şi avioanele, pentru a produce altele şi altele.
Vezi în video-ul de mai jos cum arată noul avion electric cargo.
0
1,512
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!