(VIDEO) Acesta e noul YangWang U9, un soi de Rimac Nevera al Chinei, care atinge prima sută în doar 2 secunde, cu 4 electromotoare

10 Ianuarie 2023, 12:02
Redacţia PiataAuto.md
Producătorii chinezi au avansat atât de mult în lansarea noilor modele, mai ales cele electrice, încât acum au lansat un hypercar electric, cu performanţe comparabile cu Rimac Nevera, cel mai puternic şi mai rapid model electric de serie din prezent. Modelul celor de la Rimac are 1.914 CP şi accelerează până la prima sută în 1,9 secunde, făcând uz de 4 electromotoare. Tot de 4 electromotoare face uz şi noul model chinezesc YangWang U9, şi promite o acceleraţie de circa 2 secunde.
Doar săptămâna trecută vorbeam despre un model nou al mărcii YangWang, creată de către BYD. Atunci era vorba de SUV-ul electric U8, ce amintea de Land Rover Defender, şi care e construit pe cadru dur, deşi e un model pur electric. Mai spuneam atunci că cei de la BYD, care au creat marca YangWang şi aceste modele, sunt în prezent printre cei mai mari producători de maşini electrice din lume, concurând la cifre cu Tesla, şi totodată sunt producători de baterii electrice, electromotoare şi alte componente esenţiale pentru maşinile electrice. Ei bine, acum toată această experienţă uriaşă s-a materializat în acest nou hypercar, numit U8.
Şi nu vorbim de un concept, ci despre un model de producţie, care urmează a intra pe linia de asamblare în forma în care-l vedem aici. Cei de la BYD nu au dezvăluit puterea exactă a noului model, dar au menţionat despre cele 4 electromotoare şi despre timpul de acceleraţie, urmând ca parametrii exacţi să fie dezvăluiţi ulterior. E interesant că inginerii chinezi menţionează şi faptul că noul supercar va fi relativ uşor, întrucât va face uz de baterii cu densitate energetică mare din seria Blade, foarte subţiri. Astfel, maşina chinezească ar putea avea nevoie de o putere mai mică decât Rimac Nevera pentru a obţine aceeaşi acceleraţie, dar cifrele adevărate vor fi cunoscute mai aproape de de startul vânzărilor.
Totuşi, dincolo de toată performanţa electrică a acestei maşini, designul ei o califică drept un hypercar sau un supercar adevărat, cât se poate de original. Doar faptul că am ajuns să vorbim despre hypercar-uri lansate în China arată paşii giganţi făcuţi de industria auto din această ţară, or, acum 15 ani BYD era doar un producător ce producea nişte maşini seci, ce aminteau de modele Toyota din generaţii anterioare. Astăzi, vorbim de un hypercar electric, care ţinteşte spre vârful absolut de performanţă. Apropo, preţul acestui nou Yangwang U9 va fi de circa 145-150 mii dolari SUA în China.
Vezi mai jos şi un scurt video cu acest model chinezesc.
0
2,713
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!