(VIDEO) Acesta e un Mercedes 280 SE clasic, cu un motor V8 AMG din anii 2000 sub capotă

6 Ianuarie 2023, 21:28
Redacţia PiataAuto.md
Să ai o maşină cu designul şi confortul anilor 70, dar cu motoarele anilor 2000 sub capotă — cât de fascinant sună asta! Ei bine acesta e un Mercedes 280 SE W108, din 1970, restaurat frumos de un american, iar sub capotă lui a fost montat un motor V8 AMG din anii 2000, preluat de pe un S-Class S 55 AMG din generaţia W220!
Proprietarul maşinii a cuplat şi o cutie de viteze manuală, de pe un Chrysler Crossfire, model american care era construit tot pe o platformă de Mercedes. Aşa că, până la urmă, ingineria a rămas tot una de Mercedes, doar că a înglobat mai multe epoci într-o singură maşină.
Iar proprietarul acestei maşini n-ar vrut să meargă la modificări prea substanţiale la nivel de suspensie, frâne sau interior. Maşina pare doar bine păstrată, nu restaurată până la ideal, iar pe dinafară n-ai bănui niciodată că ascunde o putere atât de mare sub capotă!
Dar, maşina merge excepţional de bine, pentru că suspensia şi caroseria originală avea atât de mult overengineering implantat pe ea, încât se simte echilibrată şi la 400 CP! Asta însemna pe atunci să proiectezi o maşină cu rezerve uriaşe inginereşti.
Iar proprietarul a rămas atât de fascinat de rezultat, încât a mai creat un alt Mercedes clasic cu motor V8 AMG modern, doar că de această dată a pus o versiune cu compresor mecanic a aceluiaşi motor.
Vezi în video-ul de mai jos, filmat de Top Gear în SUA, toată istoria acestui proprietar pasionat de Mercedesuri clasice cu substrat modernizat şi a maşinilor sale.
0
5,583
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!