(VIDEO) Apariţie din ceaţă a unei maşini ce merge pe contrasens, pe un drum cu bariere separatoare de lângă Chişinău

16 Ianuarie 2023, 09:26
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele zile condiţiile meteo au determinat mai frecvent apariţia ceţii pe traseele din Moldova, iar poliţia tot publica mesaje publice de atenţionare, îndemnând şoferii la un condus mai prudent. O situaţie surprinsă pe traseul M2 de lângă Chişinău, însă, în zona intersecţiei de lângă Cricova şi Stăuceni, arată cât de neaşteptate pot fi uneori surprizele ce apar din ceaţă şi de ce o viteză moderată te poate salva dintr-un accident în care n-ai fi vinovat, dar pe care nu şi l-ar dori nimeni.
Autorul filmării circula pe această porţiune de traseu pe banda stângă din cele două benzi existente pe sensul său de circulaţie, sensurile fiind separate din bariere aici. La un moment dat, prin ceaţă, îi apar farurile unui automobil care vine în direcţia greşită, spre el. Şoferul autor al filmării avea un autobuz alături, pe banda dreaptă, aşa că nu a putut ocoli pur şi simplu obstacolul şi a frânat brusc, fapt vizibil după cifra de viteză cu care sunt marcate imaginile de pe camera sa de bord. A oprit practic pe loc, iar şoferul de pe contrasens s-a dat spre dreapta sa, aprinzând indicatorul stânga, într-o intenţie neclară.
Cel de la volanul maşinii care venea pe contrasens pare să se fi rătăcit pe aici şi probabil a luat-o direct al sensul giratoriu, deşi acolo sunt indicatoare care interzic asta. Şi, chiar dacă e o greşeală neintenţionată, poate, şi ea putea cauza un accident frontal grav, eventual cu victime, aşa că de la lipsa de intenţie pericolul nu e mai mic, mai ales că această zonă e şi aşa una periculoasă, în lipsa benzilor normale de integrare a traficului care urcă de sub pod pe această porţiune de drum. Tot aici în decembrie s-a produs un accident în lanţ cu 10 automobile implicate, inclusiv un autobuz şi un camion. Din fericire, în situaţia surprinsă în imaginile de mai jos accidentul a fost evitat.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / TrassaMD
0
9,987
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!