(VIDEO) Arnold Schwarzenegger zădărniceşte prezentarea unui BMW hi-tech, care-şi schimbă culorile, amintind cum erau maşinile de cândva

5 Ianuarie 2023, 13:04
Ilie Toma
Da, puţine companii în lumea auto pot avea ideea ca, atunci când prezintă un nou produs sau un prototip, să-i plătească cuiva să le zădărnicească produsul şi să stârnească controverse despre el. Dar BMW a făcut-o, iar renumitul Arnold Schwarzenegger e cel care a zădărnicit frumos prezentarea noului BMW i Vision Dee, un prototip de maşină digitalizată până la ultimul centimetru, care-şi schimbă culorile şi care vrea să-ţi fie un soi de companion digital, care să te asculte şi cu care să vorbeşti.
Arnold aminteşte într-un video frumos cum erau maşinile de cândva, ce emoţie aduceau, cât de tineri şi liberi se simţeau oamenii pe atunci, cu ele, chiar dacă mai deschideau capota din când în când şi mai reparau ceva pe acolo! Emoţie, spirit, viaţă trăită intens, zice Arnold, dar nu pare să fie prea înţeles de consoarta sa digitală, care-i indică asupra fumului de pe ţeava de eşapament şi a faptului că emoţiile mai mult încurcă, decât ajută.
Pe acest fundal, se dezvăluie şi noul BMW i Vision Dee, o maşină care-şi poate schimba culoarea exterioară în 32 de nuanţe diferite. Ceva timp în urmă BMW prezentase un concept care putea face schimbul de culori între alb şi negru, iar acum a făcut şi trecerea de la TV alb negru la color. Aşa că maşina asta ar putea fi asortată cu cravata sau rochia, cu poşeta pe care o iei sau cu pantofii. Aproape că ne convinge că-n viitor ne vom uita la maşinile din trecut şi ne vom gândi ce plictisitor era să ai o maşină cu aceeaşi culoare, şi pe care să o ţii ani la rând, poate chiar decenii la rând, cu aceeaşi nuanţă. Uuuh!
Da, maşinuţa celor de la BMW te ascultă tot drumul, aşteptând dacă va fi cazul să-ţi răspundă. Şi are o planşă de bord pustie! Fără ecrane? Unde sunt ecranele?
Ei bine, tot parbrizul e un ecran. Am ajuns şi la asta. Era clar că ecranele alea care ajunseseră să acopere aproape jumătate de parbriz nu mai aveau cum creşte peste parbriz, era demult timpul ca ele să fie integrate în parbriz şi să-ţi afişeze tot ce vrei pe geamul din faţa ta, până nu vei mai înţelege unde e realitatea şi unde e un pixel generat digital.
Foto: Tehnologia din spatele transformării întregului parbriz în ecran

Te-ai ferit brusc de ceva ce apăruse pe dreapta? Ah, nu era decât o imagine generată acolo. Îţi pare că vezi o maşină frânând în faţă? Nu, nu erau decât două puncte roşii. Buh! Oh, asta nu era ceva digital. Exagerăm un pic, bineînţeles, dar ideea transformării întregului parbriz într-un mare diplay proiectat după principiul de head-up display şi integrarea realităţii augmentate cam într-acolo pare să ducă. Iar BMW confirmă chiar azi că această idee va fi implementată pe modelele sale de serie din 2025 încolo.
Foto: Cam aşa arată un parbriz tansformat în ecran

Toate astea face ca argumentele lui Arnold Schwarzenegger din acest video de mai jos să fie mai convingătoare decât şi-au dorit cei care au generat ideea, poate.
Sau nu? Sau asta ar fi, de fapt, pe placul multora dintre noi? Or, totuşi, vom ajunge să fim mai nostalgici decât ne imaginăm acum după simplitatea unei maşini clasice, de cândva? Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,940
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!