(VIDEO) Bolizilor electrici Audi li s-a permis creşterea puterii la Dakar, ceilalţi concurenţi sunt nemulţumiţi

6 Ianuarie 2023, 17:18
Redacţia PiataAuto.md
Ziua a 5-a, cea de ieri, de la Dakar, a fost marcată de mai multe tensiuni între concurenţii de la clasa automobilelor, după ce Federaţia Internaţională de Automobilism şi comitetul WRC a decis să le permită bolizilor Audi creşterea uşoară a puterii începând cu segmentul 5, datorită faptului că ar folosi electricitate, deşi electricitatea e generată tot de motoare pe benzină la bordul acestor bolizi. Se pare că solicitarea a venit din partea Audi, care a găsit un punct de regulament care la-ar fi putut favoriza, care ţine de echivalarea tehnologiilor, iar comitetul a aprobat creşterea cu 8 kW a puterii maxime, adică 11 CP. Nu pare mult, dar într-o competiţie fiecare asemenea avantaj contează şi poate părea nedrept pentru ceilalţi concurenţi.
Deci, nu e de mirare că învingătorul de anul trecut, Nasser Al-Attyah, s-a declarat nemulţumit şi revoltat de această decizie de a permite majorarea puterii pentru Audi în timpul cursei. Păreri similare au fost vociferate de mulţi alţi piloţi din clasa automobilelor, unii chiar spunând că asta va garanta o victorie Audi fără prea mare luptă.
Dar n-a fost aşa, cel puţin în ziua de ieri. Bolidul Audi cu numărul 211 a avut probleme la partea electronică, cu erori şi avertizări. În rezultat, a pierdut timp şi a ajuns pe locul 23. Ceilalţi doi bolizi Audi, însă, au ajuns pe locurile 2 şi 3.
Totuşi, învingătorul zilei de ieri a rămas Nasser Al-Attyah şi Toyota sa Hilux, ajungând primul în pofida creşterii de putere la concurenţii săi.
Sebastien Loeb a avut ieri din nou o zi proastă, cu maşina sa răsturnată. Dar, din nou, asta a însemnat doar o poticnire şi continuare, aşa că maşina a ajuns pe locul 9 la final.
La motociclete, Joan Barreda Bort a avut un accident în care şi-a pierdut cunoştinţa, după ce motocicleta sa a venit peste el şi l-a lovit la cap. Trei alţi motociclişti au oprit să ajute şi să cheme medicii, inclusiv câştigătorul de anul trecut, purtător al numărului 1 în acest an.
La clasa camioanelor, după multe zile de dominaţie cehă, ieri olandezii de la Eurol Team de Rooy, cu camionul Iveco cu numărul 506, au reuşit să ajungă primii. Dar cehul Ales Loprais, cu camionul său Praga V4S, le-a călcat ferm pe urmă, ajungând la doar 16 secunde diferenţă în spate!
Vezi mai jos un rezumat video pregătit de organizatorii de la Dakar.
0
1,452
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!