(VIDEO) Cât costă întreţinerea minimă a unui Bugatti Chiron, atunci când proprietarul face doar strictul necesar

10 Ianuarie 2023, 18:49
Redacţia PiataAuto.md
Întreţinerea modelelor Bugatti e notoriu de scumpă, fapt valabil atât la Veyron, cât şi la modelul Chiron. Pentru că vorbim de o maşină capabilă să atingă peste 400 km/h, iar starea acesteia trebuie să fie impecabilă pentru ca performanţa să fie dezlănţuită ideal şi în siguranţă, Bugatti are o listă mare de lucrări obligatorii şi recomandate, multe din care sunt neaşteptate. Şi în mod normal, dacă cineva a plătit 3 milioane de dolari pe un Bugatti Chiron, în dorinţa de a avea maşina supremă, ne-am aştepta ca acel proprietar să fie pregătit să urmeze cu stricteţe până şi cele mai opţionale recomandări, pentru a-şi menţine bijuteria în state ideală, or, asta l-ar ajuta ulterior şi la revânzare. Dar se pare că nu toţi proprietarii de Chiron fac asta, iar autorii unui canal de YouTube din SUA, care deţin de 4 ani un Bugatti Chiron, au făcut calculele de mentenanţă pe durata a 10 ani, în varianta „bugetară”, în care proprietarul foloseşte pachete promoţionale şi face doar lucrările obligatorii, nu şi cele strict necesare.
Pentru comparaţie, anul trecut un proprietar de Bugatti Chiron din Malaysia publicase experienţa sa de mentenanţă a unui Bugatti Chiron, iar el făcuse absolut toate lucrările, inclusiv şi cele care nu erau obligatorii. Astfel, acel proprietar, care nu economisise pe maşina sa, menţiona că un schimb de ulei cu tot cu schimbul de lichide de răcire pentru toate radiatoarele costă 24.952 dolari şi trebuie făcut o dată în an sau la fiecare 15.000 km. Tot o dată în an producătorul recomandă schimbarea jantelor, pentru a le avea perfecte întotdeauna pentru viteze de 400 km/h, iar ele costă 49.900 dolari setul. Anvelopele costă 7.984 dolari bucata, iar opţiunile sunt foarte limitate. Deci 31.936 dolari setul, iar anvelope şi mai speciale de la Michelin pot ajunge la aproape 42 mii dolari setul. Plăcuţele de frână costă aproape 9.000 dolari setul în faţă, iar discurile de frână faţă, de carbon şi ceramică — 49.905 dolari. Schimbarea completă de lichid în sistemul de frânare, cu drenare şi recalibrare, costă 58.887 dolari. La fiecare 4 ani producătorul mai recomandă o calibrare a motorului, făcută de un mecanic iscusit ce vine de la uzină, operaţiunea costând 28.500 dolari. Tot o odată la 4 ani se mai recomandă înlocuirea conductelor de răcire spre motor, de 43.916 dolari, şi, atenţie, schimbarea celor 4 turbine Garrett, costă aproape 26 mi dolari setul. Deci, turbinele costă mai ieftin ca anvelopele! Ah, da, schimbarea ştergătoarelor ar costa aproape 3.800 dolari, iar dacă îţi crapă parbrizul — te mai costă 60.000 dolari. Proprietarul din Malaysia calculase, astfel, că întreţinerea unui Bugatti Chiron îl costă peste 100 mii dolari pe an.
Toate aceste preţuri şi lucrări sunt varianta maximă, când îţi pasă într-atât de mult de maşina sa, încât accepţi să faci şi lucrări neobligatorii, precum schimbul de turbine, recalibrarea motorului, sau schimbul de jante. Dar pe lângă asemenea proprietari absolutişti există şi dintre care vor mai mult să fie văzuţi cu Bugattti Chiron, încercând să economisească la costuri. Un asemenea scenariu a fost implementat calculat de youtuberii din SUA, despre care vorbim azi.
Aceştia au cumpărat un pachet de service inclus pe 4 ani, cu un soi de garanţie, care le-a fost oferit de dealer, dar care a inclus doar lucrările obligatorii. Nimic din lucrările doar recomandate nu s-a făcut. Youtuberii încă n-au schimbat anvelopele, timp de 4 ani şi zic că vor schimba doar după 5 ani. Au cerut preţul şi au anunţat că acestea costă cam 8.500 dolari, doar că n-au înţeles că e vorba de o preţ per bucată şi l-au luat în calcul ca un set de anvelope.
Ei zic că dealer-ul lor le-a dat un preţ de 11.500 dolari pe service-ul anual obişnuit, dar acest service nu include şi lichidele din radiatoare, deci doar uleiul şi filtrele obligatorii. Abia la service-ul la 4 ani aceştia au schimbat lichidele de răcire din radiatoare, ceea ce e foarte mult pentru un asemenea motor! Şi service-ul de 4 ani ar costa 34.000 dolari.
Preţurile la plăcuţe au fost de asemenea mai mici, dar aici poate fi o diferenţă din lipsa componentei de tva din preţurile americane. Doar 6.724 dolari plăcuţele faţă şi doar 4.024 dolari cele din spate. Cu asemenea pachete de service minimaliste incluse şi doar cu lucrările obligatorii făcute, ignorându-le pe cele recomandate, întreţinerea ar costa cam 200 mii dolari în 10 ani, deci cam 20.000 dolari pe an. Deci, de 5 ori mai puţin decât varianta absolutistă a proprietarului din Malaysia. Cu alte cuvinte — întreţinerea unui Bugatti Chiron te costă peste 100 mii dolari în varianta civilizată şi 20 mii dolari în varianta în care vrei să pari mai mult decât eşti şi o întreţii cu scuteală. Iar youtuberii nici n-au luat în calcul mentenanţa sistemului de frânare şi nicio recalibrare a motorului timp de 10 ani. Deci, varianta 20 mii pe an funcţionează doar dacă nu-l ţii prea mult în proprietate. În schimb, youtuberii s-au interesat cât ar costa înlocuirea motorului şi au aflat că acesta costă peste 850 mii dolar, iar cutia încă 150 mii.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
22,865
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!