(VIDEO) Creşterea de putere n-a ajutat, doi bolizi Audi au fost accidentaţi azi la Dakar în acelaşi loc, unul iese din cursă, celălalt pierde şansa la victorie

6 Ianuarie 2023, 18:19
Redacţia PiataAuto.md
În relatarea anterioară, în care făceam rezumatul zilei de ieri, menţionam că celor de la Audi li s-a permis creşterea de putere la bolizii lor electrici începând cu ziua a 5-a, de ieri, pentru că ar fi maşini eco. Nu cu mult, doar 11 CP, însă asta a generat nemulţumiri mari în rândurile altor concurenţi şi a creat o situaţie de tensiune în clasa maşinilor, care se lăsase cu multiple accidente ieri, pentru că mulţi piloţi s-au simţit obligaţi să forţeze şi mai mult limitele. Astăzi, însă, cei de la Audi au avut parte de o adevărată dramă, când două dintre maşinile lor electrice, cu putere crescută, au suferit accidente grave în acelaşi loc, la kilometrul 212 al traseului de azi
Din câte comunică organizatorii de la Dakar, cei doi bolizi Audi nu s-ar fi lovit între ei, ci ar fi suferit accidente separate, dar exact în acelaşi loc. Nu sunt clare deocamdată detaliile acestui incident şi cum s-au produs exact cele două presupune accidente, dar maşini au urme de avarieri în caroseriile lor, tipice unei coliziuni cu mai multe vehicule.
Bolidul cu numărul 204, condus de pilotul veteran de la Dakar, Stephane Peterhansel, a suferit cea mai gravă avariere, iar copilotul Edouard Boulanger a fost rănit şi a fost preluat de echipa medicală de la Dakar cu elicopterul. În rezultatul acestui accident, bolidul şi echipajul Audi cu numărul 204 au abandonat astăzi raliului Dakar 2023.
Celălalt bolid Audi accidentat este cel cu numărul 207, condus de Carlos Sainz, şi el un veteran la Dakar şi totodată tatăl pilotului de Formula 1 Carlos Sains Jr. Aici doar bolidul a fost avariat, însă reparaţiile necesare sunt foarte consistente şi la ora publicării acestui articol harta interactivă de la Dakar arată că acest bolid Audi este încă în mijlocul deşertului, prin urmare încă nu e clar dacă acest bolid va abandona sau va putea ajunge la final în limita timpului maxim disponibil. Cert e că bolidul cu numărul 207 şi-a ratat, practic, şansele de a mai lupta pentru victorie.
Foto: Bolidul Audi cu numărul 207, azi, înainte de accident

Astfel, Audi a rămas cu o singură maşină care mai luptă la modul serios la Dakar, cea cu numărul 211, condusă de Mattias Ekstrom. Ea e clasată pe locul 5 în urma primelor 6 segmente, la o distanţă destul de mare de primii 3, pe locurile 1 şi 2 fiind două Toyota Hilux în acest moment. Deci, printr-o ironie a sorţii, insistenţa celor de la Audi de a li se permite creşterea puterii cu 11 CP la maşinile lor electrice, cu energie generată tot prin benzină, nu i-a ajutat cu nimic, ba dimpotrivă, acum s-au pomenit într-o situaţie dramatică, cu o evoluţie mult mai slabă la Dakar 2023 decât au avut-o în primul an, la Dakar 2022.
Foto: Bolidul Audi cu numărul 204, cel care a abandonat azi, fotografiat în acţiune înainte de accident

Vezi mai jos un scurt video cu cele două Audi accidentate la Dakar 2023.
0
1,445
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!