(VIDEO) Cu cât e mai rapid un supercar Lamborghini decât un Audi RS3 compact în viaţa reală

15 Ianuarie 2023, 12:23
Redacţia PiataAuto.md
Supercar-urile sunt creaţii inginereşti superbe, unde totul e ajustat pentru precizia maximă pe circuit, pentru performanţe supreme, dar, în viaţa reală, adeseori trebuie să fii mai prudent şi mai lent cu ele, aşa cum ne-am convins pe propria piele la un test al nostru cu un Lamborghini. Şi chiar dacă am exclude bordurile sau trecerile denivelate şi am lăsa doar drumurile publice mai înguste, extraurbane, în circulaţie, e discutabil cu cât mai rapid ar putea fi un supercar de genul lui Lamborghini Huracan STO faţă de un hatchback de înaltă performanţă, precum Audi RS3.
Autorii britanici ai unui canal de YouTube au decis să afle răspunsul exact, în secunde, luând un asemenea Huracan STO cu motor V10 aspirat natural imens, şi un Audi RS3 compact cu motor de 5 cilindri în linie, turbo, din care scoate 400 CP. Aparent, Lamborghini e mai puternic, are avantajul de a-şi scoate puterea fără tubosuflante, şi e şi mai uşor. Dar Audi RS3 are tracţiune integrală şi e mai compact în dimensiuni, ceea ce-l poate face mai agil în unele ipostaze.
Cele două maşini au fost puse pe un circuit tehnic, cu trasee foarte înguste, nu tocmai perfecte, care să replice drumurile extraurbane înguste. Numărul mare de viraje nu permitea atingerea unei viteze foarte mari, ci doar până la aproximativ limita legală pe drumurile publice. Şi condiţiile meteo sunt cu temperaturi joase de iarnă. Iar astfel comparaţia dintre cele două maşini a devenit mai relevantă.
Cei doi protagonişti au convenit că dacă Audi va fi cu maxim 2 secunde mai lent decât Lamborghini, e deja o victorie morală. Şi micuţul Audi a avut 3 încercări pentru a atinge cel mai bun rezultat. Surprinzător, dar toate trei încercări au fost la mai puţin de 2 secunde diferenţă, iar în ultima încercare Audi a fost cu doar 0,97 secunde mai lent decât ditamai Lamborghini! Deci, o victorie morală clară şi un rezultat practic echivalent dacă vorbim în cifre absolute!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,922
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!