(VIDEO) Cum arată camioanele cu rol de hotel mobil pentru piloţii de la Dakar, de la Scania la Iveco

31 Ianuarie 2023, 15:11
Redacţia PiataAuto.md
Raliul Dakar e renumit pentru faptul că încă mai păstrează viu spiritul competiţiei dure, adevărate şi impredictibile, în care vehiculele trebuie să demonstreze anduranţă în condiţii dificile, pentru 14 zile de cursă din deşert. Dar, pe lângă condiţiile dure pe care trebuie să le înfrunte vehiculele, şi piloţii trebuie să facă faţă provocărilor de a-şi petrece noaptea în deşert, în fiecare zi în alt loc.
Iar felul în care ajung să înnopteze aceşti piloţi depinde de bugetul echipei şi de categoria în care aceştia participă. Cei din clasa motocicletelor în subcategoria Original by Motul, spre exemplu, nu au voie să aibă mecanici de asistenţă şi trebuie să se descurce de unii singuri în tot raliul, iar asta înseamnă de obicei că ajung să doarmă la cort. Alţii optează pentru pick-up-uri cu corturi extensibile, cum e şi cazul unei echipe din Chile, iar în acel cort au încăput 6 oameni.
Echipele mai mari şi cu bugete mai generoase, precum Team de Rooy, care are o experienţă de circa 30 de ani la Dakar, au soluţii mult mai avansate. Aceştia fac uz de un camion Scania, cu o construcţie sofisticată în spate, care are rolul unui adevărat hotel, cu 6 camere twin, fiecare cu duş şi comodităţi. Ăsta nu mai e stilul dur şi clasic de la Dakar, dar piloţii se pot odihni mai bine astfel, iar în cazul unei echipe mari, cu mai multe echipaje, închirierea unui astfel de camion Scania cu rol de hotel e o investiţie meritată.
Pilotul ceh Martin Macik a prezentat în video-u de mai jos camionul-hotel al celor din echipa sa, MM Technology, cea care are camioane Iveco în cursă. În cazul lor şi camionul cu rol de hotel e tot un Iveco. E mai mic decât Scania de mai sus, dar poate acomoda până la 15-17 oameni la bord. Dar fiecare echipaj are şi câte o camionetă adiţională Iveco pentru dormit mai liniştit.
Vezi cum arată aceste camioane Scania şi Iveco, care se mişcă pe trasee mai simple de la o zi la alta la Dakar şi urmează echipele care concurează acolo.
0
2,468
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!