(VIDEO) Cum arată o Toyota Land Cruiser 70, produsă în 2023, cu reţetă de offroader clasic

17 Ianuarie 2023, 16:30
Redacţia PiataAuto.md
Pe lângă SUV-urile noi, precum Land Cruser 300, sau versiunea Prado, Toyota mai păstrează încă în producţie şi modelul clasic Land Cruiser 70, lansat încă în 1984. E acea maşină simplă în esenţă, durabilă, fără artificii nenecesare, care poate rezista o viaţă. Şi Toyota o produce în mai multe variaţi de caroserie, de la pick-up la caroserie cu 5 uşi sau 3 uşi şi ampatament scurt. E deopotrivă incredibil şi fascinant că mai există un producător în lume care a decis să producă înc continuare o asemenea maşină până în zilele noastre, dar Land Cruiser 70 mai există şi-n zilele noastre în unele părţi ale lumii.
Australia şi Orientul Mijlociu sunt câteva din regiunile în care se pot cumpăra asemenea modele clasice Toyota, fabricate în prezent. Autorul unui canal de YouTube a surprins într-un showroom Toyota din Bahrain un asemenea Land Cruiser 70, în versiune cu ampatament scurt şi 3 uşi, şi a explorat-o în detalii, de la sunetul motorului până la butoane fizice şi durabile din interior, făcute să reziste oricăror vibraţii, friguri, praf şi tot ce ar mai putea exista în condiţiile de pe mapamond.
Această versiune a lui Land Cruiser 70, cu numele de cod GRJ71, e dotată cu un motor V6 aspirat natural, de 4,0 litri, care scoate 228 CP şi 360 Nm. Desigur, o putere de 228 CP în zilele noastre se punea scoate şi dintr-un motor de 1,6 litri turbo, dar tocmai asta e ideea acestei maşini şi acestui propulsor, să funcţioneze lejer şi să aibă o rezervă inginerească uriaşă, care să-i permită să supravieţuiască milioane de kilometri.
Vezi mai jos cum arată acest Land Cruiser 70.
0
5,065
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!