(VIDEO) Cum arăta o întrunire a pasionaţilor de Aro M461 din Cehia, la marcarea a 40 de ani de la scoaterea din producţie

21 Ianuarie 2023, 11:05
Redacţia PiataAuto.md
Pasiunea pentru modelele româneşti Aro a fost impresionant de intensă, într-un număr mare de ţări de pe mapamond, mai mare decât am fi tentaţi să credem cei mai mulţi dintre noi. Acum câteva zile am publicat un articol despre un polonez care a modificat un Aro M461, punându-i motor de BMW, şi l-a scos la vânzare, iar azi vorbim despre Cehia, ţara din Europa care a avut probabil cea mai mare pasiune pentru modelele Aro, întrucât le-a importat din România zeci de ani la rând, iar către apusul istoriei fabricii din Câmpulung Muscel a ajuns să le şi producă local o perioadă. Totuşi, azi vorbim despre Aro M461 şi despre numărul mare de maşini păstrate până în zilele noastre în Cehia, într-o stare admirabilă.
Acest model a început a fi produs în 1957, cu numele IMS-57, şi a trecut prin încă două actualizări, în 1963 fiind pusă în producţia şi varianta M461, cu motor de 2,5 litri. Anume această variantă, perfecţionată în raport cu precedente, a început a fi exportată de România în cifre care contau cu adevărat. Şi ea ajunsese să fie apreciată de testele vremii, pentru capacităţile ei de offroad impecabile, chiar dacă designul era văzut drept apartenent al unei perioade anterioare. În 1972, de exemplu, Aro M461 a câştigat un test comparativ al unei reviste germane, organizat timp de 6 zile în Elveţia, iar alături de modelul românesc participaseră şi Land Rover Range Rover, şi Land Rover Defender, şi alte modele de la VW, Citroen sau Nissan.
Foto: Imagine din testul comparativ din Elveţia, din 1972

Iar Cehoslovacia de atunci a fost o ţară care a îmbrăţişat modelul românesc şi mult, mai ales că industria cehoslovacă nu producea modele potrivite de offroad, iar România era văzută ca o ţară mai apropiată, mai ales după revoluţia înăbuşită din Cehoslovacia din 1968 şi poziţia pe care o luase România în raport cu acele evenimente. Iar toate aceste contexte istorice, plus un model cu adevărat bun pentru acea vreme, l-au făcut pe Aro M461 îndrăgit în această ţară, dragoste care s-a transmis mai apoi şi pentru modelele Aro 24 şi care mai e păstrată până în zilele noastre.
Ei bine, în anul 2015 se împlineau 40 de ani de la scoaterea din producţie a lui Aro M461, iar cehii au organizat o întrunire a deţinătorilor de asemenea modele de colecţie. Şi n-a fost doar o întrunire pentru a expune maşinile static. Aceste maşini nu s-au temut niciodată de teren adevărat, aşa că şi la aniversarea la 40 de ani de la ieşirea din producţie, proprietarii lor tot au ieşit cu ele departe de asfalt.
Iar partea cea mai frumoasă e că până şi în Cehia, la 40 de ani după ce acest model nu se mai produce, şi la mulţi ani după ce fabrica Aro nu mai funcţionează, mai există pasionaţi de Aro M461, care-şi menţin maşinile într-o condiţie admirabilă şi mai ies în asemenea întruniri!
Vezi un video mai jos, filmat în condiţii cât se poate de spartane, dar care totuşi arată elocvent numărul de maşini şi starea lor.
1
6,334
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!