(VIDEO) Cum arată un Lamborghini Urus, declarat daună totală şi cumpărat de doi fraţi din SUA pentru a fi reparat

4 Ianuarie 2023, 19:45
Redacţia PiataAuto.md
Lamborghini Urus e o maşină scumpă în achiziţie, iar reparaţia sa poate fi şi mai scumpă în raport cu estimările iniţiale, din cauza complexităţii cu care e construită maşina şi a preţului pieselor. Aşa că nu e de mirare să auzim că orice accident mai serios se poată lăsa cu declararea maşinii drept daună totală. Un exemplar de Lamborghini Urus din SUA, însă, a avut parte de o soartă mult mai nemiloasă decât un simplu accident şi a ajuns într-o stare deplorabilă. Chiar şi aşa, a fost cumpărată de doi fraţi cu un atelier de reparaţii în spatele casei, iar aceştia intenţionează să-l repare şi să-l vândă ulterior, filmând toată experienţa pe YouTube.
Cei doi fraţi şi-au făcut un canal de YouTube specializat în asemenea reanimări incredibile a unor maşini care păreau că nu mai au nicio şansă, dar e primul Lamborghini Urus pe care aceştia ajung să-l repare.
Maşina are toată partea stângă accidentată, ba chiar cu bucăţi ce par rupte şi smulse din ea. În interior există şi urme că a fost implicată şi într-o scenă mai dramatică, ce a fost investigată de poliţie.
Daunele sunt masive, atât de mari, încât şi numărul pieselor ce ar trebui înlocuite e mare, dar şi complexitatea lor. Toată partea laterală stângă, inclusiv structura caroseriei, trebuie schimbată, iar cei doi fraţi au avut surpriza să constate că o caroserie de Lamborghini ar trebui sudată cu aparat laser în asemenea cazuri.
Din interior lipsesc bucăţi din planşa de bord şi multe alte componente importante şi scumpe. E greu până şi de estimat costurile totale ale unei asemenea reparaţii, ori, dacă nu eşti un dealer Lamborghini cu o listă clară de preţuri şi cu lista de componente pentru fiecare zonă a maşinii, nu poţi şti nici măcar numărul de piese care va trebui schimbat.
Dar cei doi fraţi încearcă să facă o reparaţie relativ corectă, zic ei, de fiecare dată. Chiar dacă în cazul acestui Lamborghini, s-au văzut semne de reparaţie superficială şi neconformă la caroserie, făcută anterior. Repararea lui dintr-o stare atât de deplorabilă la una care să poată fi vândută a însemnat în acest caz comandarea a o mulţime de piese noi, inclusiv prin dealer-ul oficial. Bucata de caroserie necesară au găsit-o la mâna a doua, de pe un alt Urus aflat în dezmembrare.
Din fericire, motorul şi compartimentul de sub capotă nu e afectat, aşa că, măcar acolo costurile sunt predictibile.
Reparaţia încă durează, de câteva săptămâni bune. Dar, cei doi fraţi mai speră că la final vor scoate un profit din toată afacerea. Vezi în video-urile de mai jos cum arăta maşina cumpărată drept daună totală şi cum a decurs unul din episoadele de reparaţii, cu muncă la caroserie. După toate astea, la final maşina ar trebui să ajungă din nou să strălucească şi emane acel aer impozant de Lamborghini Urus.
0
22,397
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!