(VIDEO) Cum arată un Mercedes S-Class W220 din Marea Britanie, cu motor V12, care a fost foarte neglijat în întreţinerea sa tehnică

20 Ianuarie 2023, 16:25
Redacţia PiataAuto.md
În Marea Britanie se pot găsi multe maşini ale mărcilor premium, care costă puţin la mâna a doua, mai ales dacă au deja 15-20 de ani. În unele cazuri se pot cumpăra cu câteva sute de lire chiar şi modelele de top, cu motorizări superbe, precum acest Mercedes-Benz S-Class din generaţia W220, în motorizare S600 cu propulsor V12, care a fost cumpărat la preţ de chilipir de un youtuber din Marea Britanie.
La prima vedere, maşina părea oarecum ostenită de trecerea timpului, dar nu părea a fi într-o stare foarte rea, iar interiorul e chiar foarte bine păstrat. Youtuber-ul a şi condus-o şi fusese impresionat de nivelul absolutist de confort pe care acest Mercedes îl mai poate oferi la 20 de ani după ce a fost fabricat, mai ales dacă e să compare cu preţul pe care l-a plătiţi pe el. Sigur, există motive de ce preţul e atât de mic, şi ele ţin şi de taxele mari pe o asemenea maşină, dar şi de faptul că nicio altă ţară din jur nu are volan pe dreapta, şi cererea la mâna a doua pentru asemenea maşini e mai mică.
Ei bine, marea surpriză a venit când Alex, noul proprietar, a mers la un service pentru a inspecta maşina în detaliu, pentru a vedea starea ei de facto şi care ar fi lucrările mai urgente necesare. Tabloul care s-a deschis în faţa mecanicului, însă, a fost devastator. Acest Mercedes S600 cu motor V12 a fost atât de neglijat în mentenanţa sa tehnică, încât e greu să-ţi imaginezi cum ar putea să nu-ţi pese într-o măsură atât de mare de o maşină care era fascinantă cândva.
Diferenţialul spate, de exemplu, curgea atât de tare, încât stropii de pe el au acoperit ţeava de eşapament. Motorul, cutia de viteze — peste tot erau scurgeri uriaşe, care se acumulaseră pe parcursul a mai multor ani. Şi toate astea la un parcurs declarat de puţin peste 200 mii km!
Lista surprizelor nu sfârşeşte aici şi includ eşi cablate tăiate şi izolate cu bandă albastră, casnică, şi multă rugină, precum şi alte surprize care a costa pur şi simplu o avere, deja, pentru a fi înlăturate ca la carte. La un nivel minim, s-ar trece cu câteva mii de euro, dar, pentru o reparaţie profesionistă, suma ar fi uriaşă, de peste 11.000 euro, în condiţiile unui service mai accesibil în preţuri.
. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,227
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!