(VIDEO) Cum înaintează o motocicletă BMW R NineT Scrambler prin zăpezi şi drumuri pustii, în Suedia

28 Ianuarie 2023, 12:02
Redacţia PiataAuto.md
Cei mai mulţi motociclişti tratează condusul vehiculului lor pe două roţi ca o activitate de sezon, în perioada caldă şi uscată a anului, iar pe timp de iarnă motocicletele ajung să hiberneze. Totuşi, există şi spirite mai aventuriere, care caută anvelope speciale pentru motocicletele lor, şi se aventurează să conducă până şi pe zăpadă. Şi nu vorbim de motociclete de enduro, concepute special pentru a face faţă şi la asemenea condiţii, ci de nişte cafe racer-e mai civilizate.
Un asemenea motociclist din Suedia, deţinător al unui BMW R NineT Scrambler, şi-a filmat o ieşire recentă pe zăpadă cu motocicleta sa, prin zonele pustii ale Suediei, aventurându-se inclusiv pe drumuri forestiere.
După ce a sorbit un ceai în garajul său, a pornit cu motocicleta prin zăpadă, ajutat de o anvelopă mai capabilă de aderenţă pe puntea spate şi una similară, dar mai îngustă, pe roata faţă. Motociclistul nu a îmbrăcat vreun costum special drept echipare, ba chiar e îmbrăcat cât se poate de urban pe motocicleta sa, şi totuşi, pare să savureze cu toată plăcerea şi cu multă abilitate condusul pe zăpadă a unui asemenea BMW pe două roţi.
BMW R NineT e una din cele mai interesante şi deosebite motociclete BMW, fiind puternic inspirată de motocicletele clasice, retro, dar nu atât de mult încât să migreze în zona cruiser-elor, ca R18. Echipa noastră redacţională a condus un BMW R NineT, alături de o altă motocicletă BMW şi încă două automobile, într-o expediţie din munţii Alpi de acum câţiva ani, unde colegul nostru motociclist, Dan Untură, a putut-o savura în deplinătate.
Foto: BMW R NineT, imagine din expediţia PiataAuto.md din Alpi

Revenind la motociclistul din Suedia, acesta e foarte precaut să nu tureze prea mult motorul boxer, răcit cu aer, al acestui model, pentru a nu provoca derapaje şi dezechilibrări, iar astfel reuşeşte să înainteze şi pe drumuri acoperite complet cu zăpadă. Pe alocuri condusul pare a fi o acrobaţie continuă în încercarea de echilibru, dar aventura e oricum foarte specială şi frumoasă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,399
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!