(VIDEO) Cum înaintează prin munţii României o Lada Niva, care a primit o turbină sub capotă, instalată în Moldova

10 Ianuarie 2023, 09:44
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva luni, scriam despre probabil cea mai interesantă Niva din România, care primise o turbină la motorul său standard de 1,7 litri, instalată în Republica Moldova. Vorbisem atunci şi cu proprietarul acestei Niva, Vasile Tănasă, care ne spusese în detalii despre toate modificările aduse maşinii şi de ce a făcut acele modificări în Moldova. Ei bine, de curând Vasile a ieşit într-o nouă escapadă prin munţii din regiunea Braşov cu Niva sa, iar felul în această maşină din România reuşeşte să înainteze este pur şi simplu excepţional!
Geometria şi greutatea redusă a Nivei sunt de mare ajutor, iar roţile agricole, ce provin de la un tractor, asigură aderenţă suplimentară. Motorul de sub capotă, reamintim, are acum 125 CP, graţiei turbinei instalate în Moldova. Şi tot în Moldova s-a instalat şi un ambreiaj de kevlar. Maşina are, apropo, şi o transmisie diferite, dar şi planetare heavy duty, venite de la alte modele. Cele din faţă, de exemplu, sunt de la Porsche, adaptate.
Foto: Viziune de sub capota acestei Niva

Ei bine, în toată această înaintare fantastică a contat enorm şi neînfricarea proprietarului ei, Vasile Tănasă. Or, acesta pare să nu aibă limitele obişnuite de precauţie faţă de maşina sa, când te gândeşti că poate n-ar trebui să intri undeva, sau n-ar trebui să mai mergi înainte. Limitele psihologice ale acestuia sunt dincolo de cele obişnuite, iar maşina îi susţine aceste iniţiative.
În video-ul publicat recent cu înaintarea acestei Niva prin munţii României, ea se caţără pe urcuşuri de munte aproape imposibile. Şi nu e bai dacă mai atinge câte un copac pe parcurs, e maşină pregătită şi nepretenţioasă.
Mai apoi, ajunge să întoarcă într-un loc la fel de imposibil şi îngust, de te gândeşti că sigur se răstoarnă. Dar totul trece cu bine, din nou.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,373
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!