(VIDEO) Cum merge un Trabant 601, cu motor în 2 timpi, pe o autostradă fără limită de viteză din Germania în zilele noastre

13 Ianuarie 2023, 19:28
Redacţia PiataAuto.md
Trabant 601 a fost unul din cele mai populare şi memorabile modele din blocul estic de cândva, cu o inginerie foarte curioasă. Produs în fosta Germanie de est, la Zwickau, acestea avea un motor de doar 2 cilindri, în 2 timpi, de doar 594 cm cubi, care dezvolta iniţial 23 CP, iar din 1969 puterea i-a fost crescută la 26 CP. Şi viteza maximă declarată îi crescuse odată cu creşterea puterii, de la 100 la 107 km/h.
Ei bine, cât de rapid ar merge un Trabant, în zilele noastre, pe o autostradă fără limită de viteze din Germania, unde o viteză de 100 km/h e frustrant de mică? Reuşeşte el să atingă cei 107 km/h, declaraţi cândva?
Autorul unui canal de YouTube a scos un asemenea Trabant 601 în caroserie Kombi, produs în 1972, deci acum 50 de ani şi un pic, la un galop intens pe o autostradă din Germania! O mică problemă e vitezometrul, care nu pare foarte exact în indicaţiile sale, dar chiar şi aşa se poate vedea străduinţa Trabantului de ţine pasul cu celelalte maşini şi de a depăşi 100 km/h.
Şi pare să-i reuşească, cel puţin după indicaţiile vitezometrului, care ating chiar şi circa 110 km/h. Cât o fi fost viteza precisă, rămâne o enigmă, dar cel puţin şoferul de Trabant a avut impresia că maşina a atins viteza maximă promisă, chiar şi la 50 de ani de la fabricare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
6,519
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!