(VIDEO) Cum se conduce în zilele noastre un Mitsubishi Pajero Evolution, probabil cel mai fascinant SUV produs de marca niponă

28 Ianuarie 2023, 14:34
Redacţia PiataAuto.md
Acum două luni, vorbeam într-un articol dedicat despre un model japonez demult uitat, dar atât de glorios şi fascinant, încât azi e aproape incredibil să ne gândim că Mitsubishi a produs aşa ceva. Azi, când Mitsubishi nu mai are niciun model creat din pură pasiune pentru condus sau inginerie, şi când toate modelele sale ori sunt facelift-ul cu numărul infinit al unui model arhaic, ori nişte clone cu emblemă proprie ale altor modele din industrie, e greu de imaginat că au fost timpuri când Mitsubishi producea nu doar renumitul Lancer Evo, dar şi Pajero Evolution!
Maşina asta a fost creată în urma succesului modelului cu acelaşi nume, conceput pentru Dakar. Primul asemenea model a intrat la Dakar în 1983, iar în 1985 Mitsubishi obţinea deja prima victorie la Dakar cu el. Şi paradoxul e că participările şi victoriile au continuat, iar Mitsubishi şi-a dorit să participe cu acel bolid în curse de raliu mai extinse, motiv din care avea nevoie de 2.500 de maşini de serie produse, cu parametri similari. Aşa a ajuns să fie creat Mitsubishi Pajero Evo, model conceput în anii 1995-1996 şi produs între 1997 şi 1999. Au fost produse puţine maşini, şi doar cu volan pe dreapta, tocmai de asta despre ele se cunoaşte atât de puţin.
Iar ca să înţelegem cât de performanţe şi rezistente erau, în 1998 patru exemplare de Mitsubishi Pajero Evo au ocupat locurile 1, 2, 3 şi 4 la Dakar! Nimic nu putea concura cu ele!
Sub capota versiunii „civile” era un motor V6 de 3,5 litri, cu numele de cod 6G64, cu sistem MIVEC de deschidere variabilă a valvelor. Motorul aspirat natural dezvolta 276 CP.
Jurnaliştii canadieni au reuşit să pună mâna pe un asemenea exemplar clasic, importat de curând în America de Nord, şi să-l conducă în zilele noastre. Au trecut 25 de ani de când au fost produse primele exemplare şi tocmai aşa au putut fi importate primele exemplare ca maşini clasice. Iar pentru canadieni, la fel ca şi pentru oamenii din multe alte părţi ale lumii unde acest model nu s-a vândut când era nou, e prima cunoştinţă acum, după 25 de ani, cu un model care se dovedeşte a fi formidabil şi genial!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,986
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!