Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum se conduce prima dubiţă Mercedes, de acum 62 de ani, strămoşul renumitului T1 şi a Sprinter-ului de azi

23 Ianuarie 2023 - 19:37
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes Sprinter e una din cele mai cunoscute dubiţe din lume în zilele noastre şi sunt mulţi cei care spun că generaţiile anterioare erau mai practice şi mai durabile, iar dacă vorbim de timpurile de dinainte de Sprinter, probabil Mercedes T1, a fost modelul cel mai rezistent din toate generaţiile pe care l-ea creat marca germană. Dar, totul, încă înainte de T1 a existat un alt model care a pus bazele acestui segment.
Foto: Mercedes T1

Îi spunea Mercedes L319 şi a fost lansat încă în anul 1955 sub formă de mic camion şi 1956 în formă de dubiţă. Deci, exact ca şi Sprinter-ele din zilele noastre, a fost proiectat din start pentru o varietate mare de caroserii, bene şi funcţionalităţi. A fost adoptată o formulă cu motorul integrat în partea inferioară a cabinei, poziţionat frontal, cu tracţiune spate, formulă care s-a păstrat până la generaţia curentă dacă luăm în considerare şi proeminenţa uşoară în formă de capotă pe care au avut-o mai multe generaţii. Apropo, generaţia actuală e singura care dispune nu doar de tracţiune spate sau integrală, ci şi faţă.
Motorul care propulsa această primă dubiţă Mercedes era unul diesel, de 1,8 litri, care dezvolta doar 43 CP. Apoi au apărut şi versiuni mai puternice în decursul carierei acestei dubiţe. Vehiculul avea o masă totală de 3,6 tone, sarcina utilă fiind de 1,6-1,8 tone, în funcţie de versiune.
Modelul a fost un succes excepţional pentru timpul său, fiind pus în producţie în mai multe ţări ale lumii şi păstrat până în anul 1968. Şi, de fapt, succesul acestei prime dubiţe i-a şi determinat pe cei de la Mercedes să depună şi mai mult efort în dezvoltarea generaţiilor ulterioare.
Ei bine, de curând ei de la Mercedes Vans au scos din garajul lor o asemenea dubiţă Mercedes, fabricată acum 62 de ani! Dubiţa nu are nici măcar centuri de siguranţă, pentru că pe atunci ele nu erau obligatorii. Ei bine, cei de la Mercedes şi invitatul lor au scos vehiculul pe drumurile publice, arătând şi întreg procesul de mânuire a comenzilor, pornire a motorului şi schimbare a treptelor cutiei de viteze. Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter