(VIDEO) Cum se fabrică Ineos Grenadier, offroader-ul cu siluetă ce aminteşte de Aro 244

27 Ianuarie 2023, 13:46
Redacţia PiataAuto.md
Ineos Grenadier e un offroader care aminteşte inevitabil de Aro 244 prin silueta sa şi totodată aminteşte ce ar fi putut fi azi Aro dacă fabrica ar mai fi existat, iar modelele ar fi evoluat cu păstrarea calităţilor care le făcuseră atât de apreciate. Pentru că Ineos vrea să ocupe exact acea nişă a offroader-elor nepretenţioase, fără fiţe, dar extraordinar de durabile în cele mai neiertătoare tipuri de relief de pe planetă.
Ei bine, de ceva timp Ineos Grenadier a intrat în producţia de serie, iar povestea fabricii sale, deşi am mai menţionat-o scurt anterior, e una încă puţin cunoscută. Fabrica unde se produce azi Ineos Grenadier e cea unde se produceau anterior modelele smart. Ea a fost construită în 1994 printr-un parteneriat dintre Daimler şi producătorul elveţian de ceasuri Swatch. Se află în Franţa, în Hambach, şi, atunci când Daimler a vrut să scape de smart, vânzând pachetul majoritar chinezilor, fabrica din Franţa a fost scoasă la vânzare.
Atunci miliardarul britanic Sir Jim Ratclife a devenit interesat de ea. Compania sa, Ineos, e una de succes în industria chimică, iar britanicul a văzut-o oportunitatea de a ocupa nişa offroader-elor odată cu pensionarea lui Land Rover Defender clasic, când devenise clar că viitorul Defender va fi deja o maşină mult mai civilizată. Atunci Ineos a cumpărat fabrica de la Daimler şi a investit în ea câteva sute de milioane de euro, pentru a o retehnologiza, iar astăzi ea e catalogată drept una din cele mai moderne din câte există în lume.
Şi iată că această fabrică atât de modernă produce acum un offroader de şcoală veche. Apropo, punţile lui Grenadier sunt produse de un producător de punţi agricole, pentru tractoare, pentru că anume abordarea de acolo putea oferi garanţia unor punţi indestructibile. Şi cam asta e abordarea pentru fiecare component al lui Grenadier. O maşină făcută se reziste dârz în timp. Şi asta chiar dacă beneficiază nu de motoare relaxate şi aspirate natural, ca-n cazul offroader-lelor Toyota, ci de motoare turboaspirate BMW, moderne, cu 6 cilindri în linie.
Vezi mai jos cum se produc în prezent aceste offroader-e Ineos Grenadier la fabrica retehnologizată. O mie de angajaţi muncesc acolo, alături de nenumăraţi roboţi industriali.
Probabil, aşa ar fi trebuit să arate azi şi fabrica Aro din Câmpulung Muscel, producând zeci de mii, sau poate chiar sute de mii de exemplare Aro anual.
0
2,145
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!