Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum se încarcă la -30 grade două maşini electrice mai accesibile, Nissan Leaf din ambele generaţii

1 Ianuarie 2023 - 13:19
Redacţia PiataAuto.md
Acum o săptămână, odată cu venirea unui val de geruri şi zăpezi într-o mare parte a SUA, mai mulţi proprietari de maşini electrice au experimentat probleme la încărcarea automobilelor lor, iar un youtuber a făcut un experiment, lăsând o Tesla două zile să se răcească la geruri de până la -30 grade, şi încercând să încarce după asta. Maşina a avut nevoie de 45 minute să-şi pregătească bateria, dar a încărcat ulterior. Însă ce se întâmplă în cazul unor maşini electrice mult mai accesibile, cum ar Nissan Leaf, din ambele generaţii, unde sistemele de management termic al bateriei sunt simpliste? Ei bine, surprizele au apărut imediat.
Nissan Leaf de primă generaţie nu a vrut nici măcar să pornească. Şi se pare că până şi bateriei de 12 V i s-a cam epuizat energia.
Nissan Leaf de generaţie nouă a fost mai vioi şi a pornit, mergând singur până la priză câţiva metri, dar tot a dat eroare la încărcare, după care a început să încarce cu doar 4 KW, indicând că are nevoie de 255 minute până la 85%, şi asta la o priză DC Chademo. O parte din energie mergea spre auxiliare, dar bateria a început a încărca până şi la o temperatură atât de redusă şi şi-a mărit ulterior puterea acceptată până la 5 kW. Puţin faţă de o încărcare normală, dar e impresionant că maşina a încărcat totuşi, la -30 grade Celsius, fără a aştepta.
Youtuber-ul a revenit apoi la Nissan Leaf de primă generaţie, încărcând să-l învie cu un încărcător al bateriei de 12V, pentru ca acesta să poată porni măcar. Iar şirul de erori afişat de acesta s-a făcut şi mai mare. Acesta a notificat proprietarul că are o problemă de transmisie, deşi acesta nu are o cutie de viteză clasică, ci un reductor. Nu mai vedea nici cheia electronică. Într-un final a putut porni şi arăta că a pierdut o mare parte din energia pe care o avea anterior în baterie.
Maşina a ajuns până la priză, dar n-a putut încărca şi nu are vreun sistem prin care să-şi încălzească bateria. Apoi i s-a epuizat toată energia şi nu se mai putea mişca deloc. Aşa că maşina a trebuit tractată cu roţile faţă blocate cu un Rivian de la locul de încărcare şi lăsată într-un loc alăturat pentru vremuri mai calde.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter