(VIDEO) Cum sună şi cum merge un Mercedes C55 AMG W203 de acum 20 de ani, pe autostrăzile germane fără limită de viteză, în zilele noastre

27 Ianuarie 2023, 19:42
Redacţia PiataAuto.md
În prezent ipostaza AMG a lui Mercedes C-Class are un motor de doar 4 cilindri, de 2,0 litri. E turboaspirat, şi e ajutat de propulsia electrică. Are un număr uriaş de cai-putere şi e rapid, dar, totuşi, un motor de doar 4 cilindri şi 2 litri pe un ditamai AMG C63 pare un pic prea de tot. În acest context, mulţi dintre pasionaţii Mercedes-Benz ajung să-şi amintească cu nostalgie de modelele clasice de AMG din anii 90 şi din anii 2000, care aveau motoare uriaşe şi care torceau frumos.
Maşina de mai jos e un Mercedes C55 AMG, din timpurile când divizia AMG mai avea indicele 55 drept ipostază de vârf. De fapt generaţia W203 a lui Mercedes a început cu ipostaza C36 AMG, iar C55 AMG a venit abia mai târziu, în 2004. Iar sub capotă era renumitul motor M113, de 5,4 litri V8.
Motorul era aspirat natural şi scotea 367 CP şi 510 Nm. Acceleraţia până la prima sută era anunţată la 4,7 secunde pentru sedan, un timp superb pentru acele timpuri, iar viteza maximă era limitată electronic la 250 km/h. Iar pentru sunet frumos, maşina asta a fost şi primul AMG cu două evacuări duble. Majoritatea exemplarelor C55 AMG au fost sedanuri, şi mult mai puţine au fost break-uri. Anume un break, însă, figurează în video-ul de mai jos, galopat la maxim pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania. Ei bine, cei 250 km/h promişi au fost atinşi fără nicio problemă, şi cu un sunet pe măsură de sub capotă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,172
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!