(VIDEO) Dacia Duster a românului care a plecat spre Africa tractează un Land Rover Defender în deşert

6 Ianuarie 2023, 12:53
Redacţia PiataAuto.md
Cosmin Crăciun, românul din Buzău care a plecat cu o Dacia Duster de 350.000 km, îşi continuă înaintarea prin deşertul Sahara din Maroc, explorându-l în lung şi-n lat de câteva zile încoace. Din fericire, a luat o decizie corectă şi a făcut un convoi comun cu alte două maşini, un alt Duster şi un Land Rover Defender, cu alţi aventurieri la bord, care s-au întâmplat să fie şi ei în aceeaşi regiune.
În video-ul publicat azi dimineaţă, Cosmin relatează despre cea mai intensă zi de explorare a deşertului, care a avut-o până acum. Au fost peste 150 km de înaintare, atât prin zone cu crustă şi pietre, cât şi prin zone unde nisipul era mai mare, încât trebuia să menţii o viteză constantă, pentru că orice oprire risca să afunde maşina în nisip, cu dificultate la pornire.
Şi, desigur, nu au lipsit şi turele pe dune înalte de nisip, acolo unde doza de imprevizibil e şi mai mare şi unde probabilitatea de a rămâne blocat te urmăreşte întotdeauna. Tocmai de asta, explorarea de unul singur a unor asemenea regiuni de deşert e extraordinar de periculoasă, pentru că ajutorul e departe şi nu prea are cine să ţi-l ofere, iar singur în deşert ajungi foarte repede la epuizarea resurselor pe care le ai, de la combustibil la apă potabilă.
Partea curioasă e că Dacia Duster de 350 mii km a românului din Buzău a ajuns ieri să tracteze un ditamai Land Rover Defender legendar, aparţinându-i unuia din aventurierii însoţitori, care se afundase în nisip la abordarea unei dune. Şoferul a fost atenţionat să nu continue, pentru că muchia ce urma era prea abruptă şi l-ar fi putut răsturna, aşa că a oprit cu roţile faţă peste muchie, punând maşina pe brânci.
Cei de la bordul maşinii aveau plăci speciale de ieşire din nisip, însă, aşa că au săpat un pic sub roţi şi le-au plasat. Iar pentru forţa de tractare, a venit Dusterul din Buzău în ajutor.
E o imagine memorabilă, cu o Dacia Duster românească, ce tractează un Land Rover Defender legendar, undeva în deşertul Sahara!
Sigur, ulterior şi celălalt Duster s-a afundat un pic pe nisip şi a fost ajutat de troliul lui Defender, aşa că Land Rover a dat mai departe ajutorul pe care l-a primit mai devreme de la primul Duster. Iar asta confirmă că deşertul e nemilos şi imprevizibil, şi orice maşină poate rămâne blocată, oricât de bine ar fi echipată. Tocmai de asta, asemenea aventuri în nisipuri sunt atât de dificile şi intense. Şi tocmai de asta e atât de frumos că acest Duster de 350 mii km din Buzău, România, continuă să le exploreze cu mult curaj.
Vezi ultimul video publicat de Cosmin astăzi mai jos, un video mai lung decât de obicei, aşa că, dacă vrei să începi de la momentul acţiunii mai intense, poţi da cursorul din player către aproximativ minutul 40. Dar, pasionaţii de aventură, de Dacia Duster şi de explorări noi, vor aprecia întregul video, cu multe momente de înaintare prin deşert.
0
1,890
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!