(VIDEO) Duel între două cele mai fascinante modele din Japonia, Toyota GR Corolla şi Honda Civic Type-R

13 Ianuarie 2023, 11:58
Redacţia PiataAuto.md
Ceea ce face Toyota în ultima perioadă cu modelele sale GR, în special cu GR Yaris şi apoi GR Corolla, e absolut uimitor, iar acestea şi-au căpătat deja statut de genii inginereşti şi legende, deşi încă sunt noi pe piaţă. În acelaşi timp, un alt hatchback japonez, notoriu pentru genialitatea sa inginerească, e Honda Civic Type-R, care vine cu niţel altă filosofie, cu tracţiune faţă, dar e totul o legendă. Cum ar arăta o compraţie directă între aceste legende ale Japoniei, deci?
Ei bine, autorii unui canal de YouTube din Canada au adus cele două modele în acelaşi loc, pentru a le pune faţă în faţă la un duel direct. Toyota are un motor de doar 3 cilindri, în timp ce Honda are 4 cilindri. Însă Toyota scoate tocmai 300 CP din el, nu foarte departe de cei 315 CP în unităţi americane ai lui Honda Civic Type-R. Ambele cântăresc exact la fel — 1.445 kg pentru Toyota şi 1.446 kg pentru Honda, deci doar un singur kilogram diferenţă. Aparent, Toyota e în dezavantaj, însă are un mare as în mânecă — tracţiunea integrală.
Iar asta întoarce balanţa în favoarea sa, practic. Pentru că la un start de pe loc asta îi va fi de ajutor, chiar dacă şi Honda ştie să-şi transpună excelent puterea pe asfalt.
În acest duel, însă, maşinile sunt cu cutie manuală, aşa că rapiditatea accelerării mai depinde şi de iscusinţa şoferului, nu doar de puterea brută a maşinii.
Aşadar, la duelul cu start de pe loc, Toyota a reuşit să se detaşeze la pornire, dar spre final era ajunsă de Honda. Nu suficient de repede, însă, pentru a fi învinsă, aşa că tracţiunea integrală a contat pentru victorie. La cursa cu start din mişcare, poziţiile la linia de finiş au fost simetric invers, cu o victorie frumoasă pentru Honda. Deci, Honda rămâne regele pe distanţe mai lungi, pe circuit sau la pornire în mişcare. Dar Toyota a reuşit să o lase în urmă la startul de pe loc, graţie unui sistem 4x4 care nu a făcut maşina mai grea decât Honda, totuşi!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,237
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!