(VIDEO) Experiment în Franţa: ce se întâmplă în încercările unui autobuz de 2,7 milioane de km parcurşi de a face drift

1 Ianuarie 2023, 17:32
Redacţia PiataAuto.md
Cifra de 2,7 milioane de kilometri reprezintă un parcurs onorabil pentru orice autobuz, iar cele cu emblemă Mercedes pe ele de obicei sunt încă într-o stare bună atunci când ajung la aceste cifre pe odometru. Autorii unui canal de YouTube din Franţa au căutat un asemenea autobuz care să fi rămas încă în stare suficient de bună încât să poată fi chinuit în manevre mai extreme, dar totodată suficient de uzat încât eventuala lui avariere în procesul experimentului să nu fie prea costisitoare. Iar experimentul era unul pe care nici un şofer de autobuz nu s-ar apuca să-l facă în mod normal, cel puţin nu cu pasageri.
Aşadar, aceştia au identificat un Mercedes Citaro, fabricat în anul 2000, care a adunat pe bord 2,7 milioane de kilometri în cei 22 de ani de istorie, peste 100 mii km parcurşi anual, deci. Motorul autobuzului e un diesel de 6 cilindri în linie, de 6,4 litri, care livrează 220 CP şi 1.100 Nm. Greutatea la gol a acestuia e de 11 tone.
Ei bine, ideea experimentului celor doi protagonişti era să ajungă să facă derapaje controlate cu autobuzul lor. Dacă asta s-ar face pe un poligon cu asfalt stropit în permanenţă, sau pe o suprafaţă plată acoperită cu gheaţă sau zăpadă, sarcina n-ar fi foarte dificilă. Dar pe asfalt uscat, în condiţii de temperaturi ridicate, derapajul ar însemna că puntea spate trebuie să primească atât de mult cuplu, încât să poată intra în supravirare şi să menţină anvelopele în derapaj continuu, topindu-le uşor. Un fapt deloc uşor, cât te gândeşti că autobuzul are 4 roţi masive pe puntea spate, două roţi duble, concepute special pentru a evita derapaje nedorite şi a garanta siguranţa de curs.
Paradoxal, dar până şi în cele mai intense manevre, autobuzul şi-a menţinut iniţial stabilitatea de curs, chiar dacă a generat un ruliu vizibil. N-ar reuşit să derapeze nici măcar pe asfalt umed, dar nici nu s-a răsturnat.
După multe încercări, într-o zonă umedă, autobuzul a derapat odată involuntar, apoi într-o altă tentativă a avut şi o clipă de derapaj controlat, tot pe asfalt umed. Nimic spectaculos şi continuu, însă, aşa că protagoniştii francezi au decis să mărească miză şi să scoată două dintre roţile de pe puntea spate, cele exterioare, lăsând autobuzul cu doar două roţi interne, ceea ce înseamnă suprafaţă mai mică şi un ecartament efectiv mai mic.
De aici încolo autobuzul şi-a pierdut o mare parte din stabilitate şi, respectiv, îşi pierdea şi aderenţa de pe puntea spate mai des, dar nu neapărat mai controlabil. Francezii au vrut să ajungă, totuşi, la etapa în care să poată face un drift continuu cu autobuzul, aşa că l-au mai forţat până când inevitabilul s-a întâmplat. Mercedesul s-a răsturnat.
Fireşte, autobuzul a fost avariat, însă probabil ar exista ţări unde acesta ar mai putea fi reparat. Experimentul francezilor a arătat, de fapt, nu că autobuzul ar fi avut vreo problemă aici, ci două lucruri aflate la polul opus, unul evident şi altul mai curios. Cel evident e că încercările de a face drift cu autobuzul sunt absurde. Lucrul curios, însă, e fapt că un autobuz Mercedes cu 2,7 milioane a avut o stabilitate de curs atât de bună, încât nu s-a răsturnat decât atunci când i s-au scos două roţi şi s-a trişat în raport cu el. Însă, în versiunea sa standard, acest autobuz a garantat siguranţa chiar şi la parcursul său mare!
Vezi experimentul mai jos. Poţi include subtitre cu traducere automatizate în română sau engleză din comenzile player-ului.
0
16,991
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!