Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) În sudul Moldovei a nins abundent, iar mai multe maşini, camioane şi ambulanţe au avut nevoie de intervenţia salvatorilor

30 Ianuarie 2023 - 08:49
Redacţia PiataAuto.md
Zilele de week-end au fost marcate de zăpezi abundente în sudul Moldovei, precipitaţiile fiind mult mai consistente decât cele din centrul sau nordul ţării. Deşi nu au fost căderi excepţionale pentru ceea ce ar trebuie să existe în luna ianuarie, totuşi, mai multe maşini şi camioane s-au pomenit că nu mai pot demara în rampă sau au alunecat spre acostament şi nu mai puteau ieşi, iar salvatorii de la IGSU raportează că au intervenit în mai multe cazuri pentru deblocare a vehiculelor şi ajutorare a celor de la bord, numărul cazurilor fiind de peste 50.
Cel mai afectat traseul a fost R38, dintre Cahul şi Taraclia. Doar aici au rămas blocate 22 de automobile, în ele aflându-se 35 de oameni, inclusiv 3 copii. O ambulanţă a rămas blocată între localităţile Iujnoe şi Burlăceni din Cahul, în timp ce se deplasa în ajutorul unui pacient. O altă ambulanţă a avut nevoie de tractare chiar în oraşul Taraclia.
Pe traseul Cahul-Vulcăneşti au mai fost deblocate 10 automobile, în care se aflau 31 persoane, inclusiv 6 copii. Tot lângă oraşul Cahul salvatorii au deblocat şi autobuz de pe ruta Chişinău-Constanţa. Şi aceiaşi salvatori care au mers să ajute autobuzul au mai deblocat alte 11 automobile ulterior, în care erau 37 de oameni, inclusiv 6 copii.
Au fost şi automobile care blocau drumul din cauza modului în care au derapat, la Ceadîr-Lunga şi Slobozia Mare. Maşini derapate în şanţuri au fost şi la Goianul Nou, Criuleni, dar şi Căuşeni, localitatea Florica.
Iar la Troiţa Nouă, Anenii Noi, deşi zăpada era mai mică, un autobuz din Ucraina a derapat într-o renumită curbă la 90 de grade, care nu are vizibilitate bună şi ia adeseori prin surprindere şoferii care circulă pentru prima dată pe acel drum. Autobuzul s-a răsturnat. Din fericire, accidentul nu a avut victime.
Pe lângă asta în mai mult zone cu urcuşuri pronunţate au fost ajutat camioanele să poată urca zonele mai critice.
Tot acest tablou poate părea neobişnuit pentru cei din Chişinău sau alte regiuni ale ţării unde ninsorile au fost foarte slabe, însă sudul Moldovei, dar şi zona estică a României, după cum se poate vedea, a avut parte de iarnă adevărată, cu precipitaţii consistente. Vezi mai jos şi un video publicat de salvatori cu mai multe secvenţe în care au intervenit în ultimele zile.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter