(VIDEO) Poliţia din Moldova are un nou sistem cu camere pe maşinile de patrulare, care documentează automat încălcările şoferilor

19 Ianuarie 2023, 11:36
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova a făcut astăzi un anunţ surprinzător, informând publicul că dispune de un nou sistem, numit Eunomia Trafic, cu camere video la 360 grade, instalat pe maşinile de patrulare, care poate documenta automat încălcările şoferilor din jur. Iar numărul de încălcări recunoscute şi documentate e mult mai mare — de la lipsa încălcări ale marcajelor şi virări neregulamentare, până la folosirea telefonului mobil în timpul condusului şi lipsa centurii.
Sistemul este deocamdată testat de poliţişti şi abia urmează a intrat în funcţie deplină. Dar, judecând după video-ul publicat de poliţie azi şi informaţiile menţionate, noul sistem va deveni o adevărată spaimă a şoferilor, întrucât va putea identifica practic toate încălcările în trafic. Cu acest sistem, o maşină de patrulare nici nu va mai trebui să aibă radarul fixat spre o maşină, întrucât acesta identifică simultan toate maşinile din jur şi viteza cu care acestea se deplasează, la 360 grade!
Acelaşi sistem identifică automat maşinile cu inspecţia tehnică expirată, dar şi pe cele aflate în căutare. Sistemul poate recunoaşte şi maşinile parcate sau oprite neregulamentar, ba chiar şi situaţiile în care un şofer nu cedează trecerea pietonilor!
Toate încălcările identificate sunt procesate automat şi sunt generate scrisori cu notificări, expediate prin poştă în mod similar cu încălcările identificate de camerele statice din trafic.
Vezi în video-ul de mai jos cum funcţionează acest sistem pe o maşină a poliţiei.
1
56,645
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!