(VIDEO) Românul cu Dacia Duster de 350 mii km în Africa a trecut în Mauritania şi Senegal şi a descoperit unde trăiesc Mercedesurile după ce sunt casate

12 Ianuarie 2023, 13:59
Redacţia PiataAuto.md
Cosmin Crăciun, românul care pornise iniţial spre Maroc şi Sahara cu Dacia sa Duster de 350 mii km, a decis să-şi modifice spontan traseul aventurii sale, după ce a făcut echipă comună cu Mark, un alt aventurier care circulă cu un Land Rover Defender prin Africa. În doi, aceştia au decis să meargă spre Sud, în Mauritania şi Senegal, pentru a ajunge în final în oraşul Dakar, leagănul de cândva al renumitului raliu Dakar. Simbolic şi frumos, în perioada când are loc şi raliul Dakar 2023!
Cosmin a publicat în ultimele zile câteva noi video-uri pe canalul său de YouTube, dar şi pe pagina sa de Facebook, în care arată experienţa de trecere din Maroc spre Mauritania, iar apoi şi în Senegal. În Mauritania, însă, românul şi Dacia sa Duster aveau să descopere că Marocul pe care tocmai îl trecuseră a fost un nucleu al civilizaţiei şi modernismului, în comparaţie cu locul unde s-au aciuat. Drumuri mult mai rele, lipsă aproape totală de reguli de circulaţie, şi multe alte asemenea surprize în cale. Dar asta e Africa cea adevărată şi variată, şi asta înseamnă o expediţie adevărată prin aceste regiuni, cu toate riscurile şi discrepanţele care se mai întâlnesc pe aici, de la lucruri care au evoluat în mod admirabil în ultimii ani, până la pericole cât se poate de reale şi tradiţionale.
Românul cu Dacia Duster a descoperit că Mercedes e o marcă extraordinar de populară în Mauritania, poate chiar mai populară decât în Albania! Doar că există o mică nuanţă. Dacă în Albania maşinile sunt menţinute relativ frumoase în aspect, atunci în Mauritania aceste maşini par nişte stafii, fără aripi, fără geamuri uneori, şi foarte frecvent fără faruri. Caroseriile sunt ciopârţite de rugină şi de urmele unor incidente, interioarele sunt îmbâcsite cu nisip, şi aceste maşini înaintează pe brânci, de te miri cum de mai rezistă.
Practic, e un soi de viaţă de apoi pentru aceste Mercedesuri, care ajung aici după ce, aparent, îşi încheie viaţa lor normală prin alte ţări.
Şi drumurile au devenit mult mai rele, punând la provocare, atât Dusterul, cât şi Land Rover-ul. Şi din nou, Dusterul a fost deocamdată mai rezistent, or Land Rover a fost cel care s-a pomenit cu un amortizor rupt în Mauritania. Dacia rezistă eroic după amortizoarele schimbate în Maroc şi după caseta de direcţie schimbată în Spania.
Au urmat şi vânturile intense din deşertul mult mai alb la culoare al Mauritaniei, care riscau să se transforme într-o adevărată furtună de nisip. În asemenea condiţii şi filtrul de aer al maşinii se îmbâcseşte mult mai repede, iar Cosmin relatează că a schimbat deja o dată un filtru în călătoria sa la Duster.
Drumurile au devenit şi mai rele, cu cratere, apoi cu porţiuni mari de drum acoperite de nisip adus de vânt. Iar capitala Mauritaniei n-a fost foarte diferită de ambianţa celorlalte localităţi.
Aşa că aventura românului cu Duster continuă mai departe spre sud, spre Senegal şi capitala acestei ţări, Dakar. Vezi mai jos ultima relatare video publicată azi de Cosmin, iar pe canalul lui poţi vedea mai multe din ultimele filmuleţe.
0
13,790
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!