(VIDEO) Românul cu Dacia Duster în Africa a întrecut maşinile unui raliu, galopând cu maşina sa pe plajă, prin apa de ocean

16 Ianuarie 2023, 18:04
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Duster nu participă deocamdată la raliul Dakar, dar tocmai în drumul spre oraşul Dakar din Senegal, Dusterul românului Cosmin Crăciun a întâlnit maşinile unui raliu african şi le-a întrecut în viteză, galopând pe plajă, iar uneori şi prin apa de ocean. Surprinzător, dar Dusterul de 350 mii de kilometri a întrecut coloana de maşini din cursă şi le-a lăsat departe în urmă, aşteptându-le la final, în Dakar.
Din video-ul publicat ieri de Cosmin se poate vedea iniţial cum acesta, alături de amicul său Mark cu un Land Rover Defender, spune că va avea o aventură a vieţii sale, când va merge pe o fâşie lungă de plajă pe malul Atlanticului, pe o distanţă de circa 90 km. E vorba de o fâşie renumită, cuprinsă între oraşele St. Louis şi Dakar, fâşie care se regăsea anterior şi în unii ani de pe traseul raliul Paris-Dakar, dar e inclusă uneori şi în alte raliuri ce ajung în Senegal.
Cosmin a gonit vreme bună cu Dusterul alături de Defender, şi a intrat adeseori prin apa de ocean, deşi mulţi ar spune că apa sărată nu are cum să-i facă bine maşinii pe termen lung.
Abia în partea a doua a video-ul său acesta a prins maşinile unui raliu în cale. Primele maşini, pe care le-a prins, adică ultimele în raliu, mergeau într-o manieră mai relaxată şi a fost mai uşor să le întreacă, dar Dusterul a prins la curaj la un moment dat şi le-a întrecut una cât una, galopând cu viteză enormă pe plajă, ieşind uneori mai spre ocean pentru a le putea întrece mai uşor.
A întrecut la un moment dat şi un grup de maşini staţionate la un punct intermediar, aşa că a fost mai uşor să le lase pe toate în spate şi să ajungă efectiv primul la punctul de finiş al raliului, aşteptându-le acolo. Sigur, Dusterul n-a fost cronometrat şi n-a fost luat în considerare în vreun clasament, dar pentru Cosmin a fost o aventură frumoasă, născută ad-hoc, printr-o coincidenţă.
Printre maşinile întrecute au fost şi Ford-uri mai moderne şi Toyota Land Cruiser clasice, şi Nissan Patrol. Land Rover-e, Mitsubishi Pajero.
Foarte multe maşini clasice, pe lângă cele moderne, aşa că am fost intrigaţi despre ce raliu, mai exact, e vorba.
După un pic de cercetări, am aflat că maşinile întâlnite şi depăşite au fost de la Sahara Desert Challenge, un raliu conceput să fie foarte democratic şi accesibil aproape oricui, în care pasionaţii se înscriu dinainte pentru a simţi din gustul unei aventuri autentice cu propria maşină. Raliul s-a organizat pentru prima dată în 2012 şi acum e la a 9-a ediţie.
A pornit din Portugalia pe 27 decembrie şi a ajuns în Senegal pe 10 ianuarie, traversând Spania, Maroc, Mauritania şi Senegal, iar Cosmin cu Dusterul a prins raliul chiar la ultima sa etapă, până la Senegal.
Fiind un raliu de pasionaţi, mulţi îl tratează mai degrabă ca o aventură şi o expediţie fără a avea presiune unei competiţii de motorsport.
Dar, totuşi, inevitabil întotdeauna există şi maşini care, în asemenea porţiuni, vor fi gonite să ajungă primele la final.
Cert e că pentru Dacia Duster şi pentru Cosmin, întâlnirea spontană cu maşinile de raliu a rezultat într-o întrecere frumoasă a maşinii româneşti în Africa.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,117
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!