(VIDEO) Tesla Model X Plaid a ajuns în Europa şi a fost alergată pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania

16 Ianuarie 2023, 19:14
Redacţia PiataAuto.md
Versiunile Plaid ale lui Tesla Model S şi Model X au devenit disponibile abia de curând, iar primele livrări s-au produs acum câteva săptămâni. N-a durat mult până o asemenea Tesla ultra-performantă a ajuns să fie galopată pe o autostradă fără limită de viteză din Germania.
Tesla Model X are trei electromotoare şi dezvoltă 1.020 CP şi peste 1.200 Nm. Deşi e un SUV imens, acesta anunţă un timp de acceleraţie de la 0 la 100 km/h de doar 2,6 secunde! Iar viteza maximă anunţară e de 262 km/h!
Ei bine, în video-ul de mai jos, şoferul acestei Tesla a încercat să măsoare şi acceleraţia, şi viteza maximă cu device-uri bazate pe GPS. Acceleraţia obţinută de el a fost de 3,26 secunde fără launch control şi 2,84 secunde cu launch inclus.
Viteza maximă, indicată de maşină a fost de 270 km/h, moment în care vitezometrul GPS indica 265 km/h. Deci, chiar un pic mai mult decât cei 262 km/h.
Da, chiar şi pe o autostradă germană, felul în care această maşină reuşeşte să atingă aceste viteze e copleşitor, prin intensitatea accelerărilor, raportate la alte maşini. Problema e că e o accelerare pe care alţi şoferi nu o pot intui, şi asta poate genera riscuri. Dar maşina e cu siguranţă demenţial în puterea şi capacităţile sale. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,467
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!