(VIDEO) Toate modelele RS de la Skoda, de la prima Octavia la Enyaq, puse la încercare între ele

26 Ianuarie 2023, 13:54
Redacţia PiataAuto.md
Modelele de performanţă de la Skoda poată emblema RS, sau vRS, de mai multe decenii încoace, iar multe dintre ele au devenit admirate pentru că ofereau performanţă mai mult decât decentă la un preţ cât se poate de pământesc. Ei bine, acum toate modelele RS de la Skoda, de la primele generaţii Octavia şi Fabia încoace, au fost puse la încercare între ele.
Tocmai 8 exemplare Skoda RS s-au regăsit la linia de start. Printre ele, toate 4 generaţii de Skoda Octavia RS, de la prima cu 180 CP, până la următoarele trei, ultimele două având 245 CP.
Au mai fost prezente şi două generaţii de Fabia RS, dar şi Kodia RS cu motor diesel biturbo, precum şi modelul electric Skoda Enyaq RS, care scoate 299 CP şi are şi tracţiune integrală, dar cântăreşte cu 450 kg mai mult decât un Kodiaq RS.
Având o greutate atât de mare, modelul electric nu a fost primul, deşi poate am fi aşteptat cu toţii anume asta. Enyaq a ajuns pe locul 2, după Octavia RS, însă nu cea curentă, ci de generaţie precedentă. Şi aici e încă o reconfirmare a ceea ce spuneam în testul nostru drive cu actuala generaţie Skoda Octavia, că maşina se simte mai lentă în reacţii şi mai înăbuşită la aceeaşi putere maximă, în comparaţie cu precedenta.
Vezi toată întrecerea şi clasamentele exacte în video-ul de mai jos.
0
2,039
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!