(VIDEO) Toyota a creat două AE86 clasice, propulsate cu hidrogen şi electricitate, pentru a arăta de ce ar trebui să păstrăm motoarele cu ardere internă şi pasiunea auto

16 Ianuarie 2023, 15:27
Redacţia PiataAuto.md
Toyota e unul din producătorii care încearcă să convingă lumea că maşinile electrice cu baterii nu sunt singura soluţie a viitorului, şi totodată e producătorul care are în gama sa prezentă o variaţie mai mare de tipuri de propulsie, de la motoarele clasice până la cele hibride, plug-in hibride sau cele cu hidrogen, pe bază de pile de combustibil. Iar de mai bine de un an încoace, Toyota dezvoltă, studiază şi testează intens şi motoarele care folosesc hidrogenul direct în combustie prin motoare cu ardere internă, fără a-l transforma în electricitate. Acum, două tehnologii diferite pe bază de hidrogen, pe care le posedă Toyota, au fost puse pe două exemplare clasice de Toyota AE86, pentru a ne reaminti tuturor despre pasiunea auto şi totodată de ce ar trebui să păstrăm motoarele cu ardere internă, făcându-se să aibă zero emisii de CO2 datorită hidrogenului.
Arderea hidrogenului în motoarele cu ardere internă a într-adevăr lipsită de misii CO2, provocarea fiind doar la stocarea acestui hidrogen în maşină, fiind nevoie de rezervoare mari. Mai depinde şi starea hidrogenului stocat, cea gazoasă, sub presiune, fiind cea mai logică. Ei bine, una din aceste Toyote clasice a preluat două rezervoare de presiune înaltă de la Toyota Mirai şi stochează acolo hidrogenul în stare gazoasă.
Apoi, îl trimite motorului cu ardere internă, care e unul inspirat de pe Toyota AE86 de cândva, cu nişte revizuiri minime la sistemul de injecţie şi combustie.
Toyota nu anunţă deocamdată parametri exacţi, dar maşina a păstrat până şi cutia manuală, şi se anunţă ca una menită să păstreze toată plăcerea în condus a originalului, cu zero emisii.
Cea de-a doua maşină e o maşină electrică în esenţă, cu baterie de pe Prius şi cu un electromotor de pe Prius. Practic, e o maşină pur electrică, cu caroserie clasică. Dar şi această maşină păstrează cutia de viteze manuală, chiar dacă e electrică, şi păstrează şi tracţiunea pe puntea spate.
Acest tandem de maşini arată, astfel, că şi maşinile electrice ar putea fi mai variate şi mai interesante în formulele lor, dar mai ales vrea să ofere un grad de comparaţie între o transformare între o maşină pur electrică şi una care păstrează un motor cu ardere internă, păstrează sunetul şi spiritul clasic de cândva, fiind în acelaşi timp inovativă şi având zero emisii. E viziunea celor de la Toyota despre diversitate, dacă vrem, într-o demonstraţie clară care nu neagă maşinile electrice, dar care ne arată că mai există alternative, pe care ar trebui de asemenea să le dezvoltăm.
Vezi mai jos şi un video cu mai multe momente din crearea acestor două AE86. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită din comenzile player-ului.
0
4,062
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!