(VIDEO) Un offroader mic de demult se dovedeşte a fi mai capabil decât un Hummer şi-l tractează pe acesta dintr-un râu

17 Ianuarie 2023, 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Cândva cele mai capabile offroader-ele erau considerate cele compacte şi scurte în ampatament, cu o gardă la sol bună, cu punţi rezistente, cu o geometrie bună şi cu o greutate cât mai mică. Era o reţetă simplă şi practică, care garanta funcţionarea şi înaintarea. Apoi au apărut SUV-urle mare şi impunătoare, care sunt totodată şi grele. Dar acestea nu neapărat înaintează mai bine, după cum se poate vedea şi într-o situaţie surprinsă în India.
Un Hummer H2 s-a blocat la traversarea unui râu, roţile sale pierzând aderenţă prin pietre, iar diferenţialele libere au făcut ca pe fiecare punte o singură roată să se mişte, iar uneori chiar şi o singură punte. Hummer-ul mare şi greu s-a pomenit blocat în acel râu, în ciuda motorului puternic, a aspectului impunător şi a sistemelor electronice.
În salvarea i-a venit un offroader Mahindra Major de demult, construit pe bază de licenţă ca o versiune locală a lui Jeep Willys CJ3B. Deşi acest micuţ offroader Mahindra e mult mai uşor şi mai compact, iar motorul său e mult mai slab, tracţiunea sa integrală şi geometria bună i-au permis totuşi să tracteze imensul Hummer din râu şi să-l salveze.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
8,427
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!