(VIDEO) Un polonez a scos la vânzare un Aro M461 cu motor de BMW şi merge cu el pe câmpuri pentru a arăta cât e de capabil

17 Ianuarie 2023, 19:32
Redacţia PiataAuto.md
Un polonez a scos la vânzare un automobil foarte neobişnuit, la care a lucrat câţiva ani ca la un proiect făcut din pasiune. E vorba de un Aro M461, fabricat în 1971, care nu mai e echipat cu motorul original de 2,5 litri, ci cu un motor mult mai modern de BMW, de 3,0 litri diesel, cu 6 cilindri în linie.
Motorul provine de la un BMW Seria 3 E46 din 2001, şi are numele de cod M57. Maşina donatoare avea 184.000 km parcurşi cu acest motor, spune polonezul, iar transplantul acestuia pe Aro a fost făcut într-un atelier specializat. Cutia de viteze a tot una de BMW, iar reductorul e de la un GAZ 66.
Punţile au fost păstrate originale, de Aro M461. Ele stau pe arcuri noi, însă, şi mai multe alte componente moderne în suspensie. Frânele faţă sunt cu discuri, s-au pus şi jante noi de offroad. Maşina are acum şi lumină de marşarier, LED-uri adiţionale în faţă, şi chiar servodirecţie.
Polonezul îl numeşte cu dragoste Aro Muscel şi spune că e singurul făcut cu atâta abnegaţie şi pasiune în toată Polonia. Acesta mai spune că a notat un catalog întreg cu toate piesele pe care le-a instalat şi codurile lor, aşa că şi mentenanţa ulterioară va fi facilitată pentru viitorul proprietar.
Maşina a fost scoasă la vânzare la un preţ de 26 mii de zloţi, echivalentul a circa 5.500 euro. Ea se află în nordul Poloniei, într-un sătuc numit Jacinki.
Pentru a demonstra cum sună Aro-ul său cu motor de BMW şi cum merge, polonezul a ieşit cu maşina sa pe câmpuri şi a şi filmat-o.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
29,713
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!