(VIDEO) Un român îşi prezintă maşina sa electrică, fabricată în 1999: care e istoria lui Peugeot 106 Electric, de fapt

11 Ianuarie 2023, 14:33
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele zile, în mediul online din România s-a făcut remarcat un filmuleţ publicat pe pagina de Facebook 28 Pro, în care un român îşi prezintă maşina sa electrică, un Peugeot fabricat în 1999, maşină care a împlinit acum 23 de ani şi mai merge, ba chiar o face foarte bine după spusele proprietarului său. Am primit mai multe mesaje cu trimitere la acest video, în care suntem inclusiv întrebaţi dacă a existat cu adevărat un Peugeot electric de serie, în acea perioadă, sau dacă e vorba de vreun fals sau cel puţin o maşină modificată individual de cineva, într-un singur exemplar. Ei bine, adevărul e că a existat un asemenea model curios şi el avea numele de Peugeot 106 Electrique în Franţa şi Electric pe celelalte pieţe.
Maşina a fost lansată în 1995 şi a fost disponibilă doar în câteva ţări din Europa — Franţa, Olanda, Belgia, Luxemburg, Norvegia, iar unele surse indică şi Marea Britanie. Maşina a fost dezvoltată de inginerii Peugeot împreună cu cei de la compania Heuliez cu mare entuziasm şi cu ideea de a crea, în sfârşit, o maşină electrică, dar care să arate ca una obişnuită şi să fie dorită de cumpărători. Performanţele trebuiau să fie suficiente pentru condusul urban, cel de distanţe lungi neluându-se în considerare, dar în oraş maşina trebuia să fie practică şi utilizabilă.
Modelul care a rezultat a făcut uz de un motor cu curent continuu de origine Leroy-Somer, cu numele de cod SA13. Acesta livra o putere nominală de 11 kW, adică 15 CP, iar puterea maximă pe perioade scurte ajungea la 20 kW, adică 27 CP. Maşina folosea baterii nichel-cadmiu, de tipul celor folosite mult timp de Toyota Prius, care a fost lansată mai târziu. Bateriile erau tot franceze şi asigurau o autonomie declarată de 100 km. Viteza maximă era de 90 km/h.
Apropo, maşina cântărea doar 1.060 kg, ceea ce pare puţin azi, dar era oricum cu circa 200 kg mai grea decât un 106 obişnuit. Aşteptările la lansare pentru acest Peugeot 106 Electric erau foarte mari, fiind estimat un volum de vânzări de 15-20 mii de vehicule anual, deşi maşina costa simţitor mai scump. Producţia totală pe durata carierei avea o ţintă de 100.000 exemplare. De facto, însă, s-au produs şi vândut doar circa 3.550 de unităţi. Deşi unele surse indică şi o cifră de peste 6.000 exemplare produse, arhivele celor de la Peugeot indică totuşi cifra de 3.550.
Vali, românul care deţine acest Peugeot 106 Electric acum în România, spune că a cumpărat-o cu 3.500 euro în Germania, plus costuri de transport şi import. Autonomia i-a mai scăzut între timp, vara având 65 km în viaţa reală, şi el estimează că şi autonomia declarată iniţial se traducea în vreo 80 km practici. În rest, maşina funcţionează fără probleme. Românul spune că maşina lui are încălzire autonomă pe benzină, ca să poată asigura confortul climateric în habitaclu iarna fără a consuma energie din baterie. Iar el i-a fixat şi un display mare pe centru, ca să se simtă într-o ambianţă mai modernă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
6,678
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!