(VIDEO) Un şofer de Dacia Lodgy din Moldova şi-a sacrificat maşina sa, pentru a salva un pieton la Peresecina

7 Ianuarie 2023, 10:31
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele zile am văzut cu toţii un val imens de accidente rutiere cu implicarea pietonilor în Republica Moldova, cu prea multe vieţi pierdute pe trecere de pietoni, în localităţi. Un şofer de Dacia Lodgy a publicat în acest context un video cu experienţa sa din seara de ajun a Crăciunului, când oprirea sa regulamentară la o trecere de pietoni din Peresecina a dus în final la distrugerea maşinii sale de un alt şofer.
Totul a avut loc pe traseul naţional M2/R6, în perimetrul localităţii Peresecina, o localitate mare, prin care traseul trece mai mult de 5 km, toată localitatea fiind limitată la 50 km/h şi existând chiar şi camere video care calculează viteza medie de traversare a ei. În pofida acestui fapt, localitatea e una extrem de periculoasă, pentru că are 4 benzi în total şi pe ea există asemenea zebre nesemaforizate, unde pietonii sunt în pericol, iar în unele condiţii şi slab vizibili.
Şoferul de Dacia Lodgy avea o viteză moderată prin localitate, circula absolut regulamentar şi a oprit la trecerea de pietoni. E drept că femeia care era deja pe trecere era slab vizibilă în acele condiţii de trafic, şi ea a fost prudentă încât să se convingă că maşinile de pe fiecare bandă opresc. După ce şoferul de Dacia a oprit, acesta a văzut o maşină venind cu viteză prea mare în spatele său, dar era deja la trecerea de pietoni, şi avea un pieton care tocmai ajungea în faţa sa, aşa că a ales să nu schimbe poziţia maşinii, ci să protejeze pietonul. Din fericire, şi pietonul a văzut situaţia şi a oprit, ezitând să meargă în faţa maşinii. A urmat o lovitură puternică a Daciei din spate, care a împins maşina peste trecerea de pietoni, spre marginea drumului.
Din fericire, femeia care traversa a aşteptat şi nu era în faţa Daciei. Totuşi, dacă şoferul de Dacia nu-şi sacrifica, practic, maşina, şi alegea să meargă mai departe sau să se ferească din cale, la viteza pe care o avea cel din spate erau mari şansele ca pietonul să nu fi supravieţuit. Dacia a fost avariată grav, însă, şi are toate şansele să fie declarată daună totală.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / TrassaMD
0
46,274
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!