Aceasta e o Toyota Yaris, transformată într-un model Mitsuoka în Japonia, inspirată de un Jaguar clasic

19 Februarie 2023, 12:37
Redacţia PiataAuto.md
În Japonia există o companie, numită Mitsuoka, ce transformă maşinile în modele cu accente retro. De obicei, modelele create de acestea sunt inspirate de unele maşini adorate din trecut, dar sunt construite pe baza maşinilor moderne, cei de la Mitsuoka gândind panouri noi de caroserie, astfel încât să le poată fixa în aceleaşi puncte. Astfel, poţi avea un automobil modern, cu toată tehnologia actuală la bord, dar care arată neobişnuit şi retro pe dinafară. Acum un an, de exemplu, scriam despre Mitsuoka Buddy, un SUV inspirat din designul retro american, dar construit pe baza actualei Toyota RAV4. E un model care chiar o alură curioasă, iar numărul comenzilor a demonstrat că ideea a prins foarte bine la public.
Foto: Mitsuoka Buddy, maşina despre care scriam în februarie 2022

Acum, însă, cei de la Mitsuoka au lansat un nou model în gama lor, e această dată inspirat dintr-un Jaguar clasic, dar construit pe o Toyota Yaris. Şi întrucât Yaris e un model foarte compact, cu tracţiune faţă, adaptarea proporţiilor de pe un Jaguar clasic a avut de suferit.
Modelul luat drept inspiraţie e un Jaguar Mark 2 din 1963, iar produsul celor de la Mitsuoka are numele de Viewt Story.
Foto: Jaguar Mark 2, modelul care a servit drept inspiraţie pentru creaţia Mitsuoka

Maşina japoneză cu alură retro a încercat să reproducă fidel grila frontală cromată dar şi amplasamentul farurilor, concentrate spre centru. Chiar şi amplasarea indicatoarelor de direcţie e fost păstrată, ba chiar şi linia capotei se inspiră de la original.
Pe partea laterală, însă, proporţiile maşinii se pierd în dimensiunile mai compacte ale lui Yaris şi în silueta de hatchback.
Mitsuoka Viewt Story măsoară doar 4,09 metri lungime, iar posteriorul său sfârşeşte cu nişte evazări în zona stopurilor rotunde şi cu câteva linii cromate, care vor să completeze designul din partea frontală.
E admirabil că cei de la Mitsuoka au încercat să dea mici accente retro şi interiorului, pe cât s-a putut la nivel de tapiţerie şi volan.
Toate transformările de design ale celor de la Mitsuoka lasă întotdeauna neatins sistemul de propulsie. Iar asta înseamnă că acei ce comandă un asemenea Mitsuoka cu aspect de Jaguar de acum 60 de ani pot alege între toate motoarele disponibile pentru Yaris în Japonia — de 1,0 litri, de 1,5 litri, ambele având 3 cilindri, sau chiar versiunea hibridă cu motor de 1,5 litri. Deci, poţi avea o maşină retro bizară, care să fie totodată hibridă modernă, cu un consum minim.
E o reţetă pe care mulţi nu o vor înţelege, dar ea funcţionează în Japonia, unde Mitsuoka e un soi de atelier special şi legendar, produsele căruia au o cerere constantă preponderent pe piaţa internă, dar se remarcă şi comenzi din afara Japoniei. Preţul unei asemenea Mitsuoka Viewt Story porneşte de la echivalentul a circa 22.300 dolari şi poate ajunge la 31.000 dolari pentru versiunea hibridă.
0
2,529
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!