Aceasta e o faţă de Land Rover Defender, aplicată în Japonia pe o Honda compactă, dar la fel de rectangulară

21 Februarie 2023, 12:05
Redacţia PiataAuto.md
Încă un atelier de tuning din Japonia uimeşte publicul cu o creaţie deocheată, pe care mulţi pasionaţi auto nu ar înţelege-o, dar pentru care se pare că există cumpărători în Japonia. E vorba de un kei car Honda, căruia i-a fot aplicată o faţă de Land Rover Defender. Maşina rezultată poartă numele de Dafunder.
Atelierul care a lansat această creaţie bizară poartă numele de ESB Style şi mai are în experienţa sa şi alte creaţii bizare anterioare. Noua maşină are şi o capotă ce aminteşte de actuala generaţie Defender, şi calandru, ba chiar şi blocurile optice frontale sunt realizate foarte similar. Şi adevărul e că tunerii nu au trebuit să muncească prea mult, întrucât asta e şi forma originală a farurilor Honda.
Totuşi, când maşina e privită dintr-o parte, faţa masivă de Land Rover Defender arată bizar în raport cu forma de cutie şi roţile mici. Însă aici nu se putea altfel, întrucât la bază stă o Honda N-Van, o maşină clasificată oficial drept un kei car în Japonia.
Atelierul a avut grijă să-i mărească garda la sol. Au apărut şi anvelope de offroad, iar maşina poate avea fie tracţiune faţă, fie integrală, tracţiunea 4x4 fiind, de asemenea, parte din opţiunile originale furnizate de Honda pentru N-Van.
Doar motorul a e relativ slab, limitat de segmentul de kei car, livrând 64 CP. E un motor de 3 cilindri, cu 660 cm cubi, iar puterea menţionată e valabilă pentru versiunea turbo.
Toată transformarea e relativ accesibilă şi poate fi făcută şi pe componente separate. Dacă se optează pentru întregul pachet, inclusiv modificările de interior, preţul total în Japonia e echivalent cu circa 2.000 dolari.
0
2,472
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!