Acest Mercedes AMG W124, cu motor V8 de 6,0 litri, a fost scos la vânzare şi e pe cale să marcheze un nou record de preţ

20 Februarie 2023, 19:51
Redacţia PiataAuto.md
Toate motorizările lui Mercedes W124 au crescut în preţ ultimii ani atât de mult, încât, dacă ai un exemplar în stare foarte bună, e mai avantajos să-l păstrezi decât să-l vinzi. Dar astăzi vorbim de una din cele mai rare versiuni ale acestei generaţii, cea poreclită Hammer în SUA. E un Mercedes E60 AMG, cu motor V8 sub capotă mărit la 6,0 litri, produs în 1987, în perioada în care AMG încă era un atelier independent, iar emblema AMG nu era pusă pe orice maşină cu motor de 4 cilindri.
Practic, pe atunci încă nu exista nici modelul 500E, creat cu ajutorul Porsche mai târziu. Aşa că AMG luase la bază un 300E pentru a crea această maşină, iar motorul venea de pe un S-Class W126. Era motorul M117, care stătea în mod normal de 560 SEL, cilindreea căruia era mărită de la 5,6 litri la 6,0 litri. După lucrările celor de la AMG, motorul dezvolta 385 CP şi 566 Nm!
Aceste maşini erau create la filiala AMG din SUA pe atunci, situată în Westmont, Illinois. Şi înregistrările istorice care au rămas spun că au fost produse doar 13 asemenea maşini, 5 dintre ele fiind coupe-uri şi alte 8 — sedanuri. Deci, efectiv, vorbim de una din cele 8 maşini, ce aparţin ideii originale şi autentice de „Hammer”, pentru că ulterior porecla a mai fost aplicată în Europa şi pe motorizările 500E.
Deci, e clar de ce aceste Mercedesuri sunt printre cele mai scumpe versiuni de W124 pe care le poţi cumpăra în lume. Apariţia unei asemenea maşini pe piaţă e o raritate, pentru că vorbim de o duzină de oameni care le mai deţine în toată lumea!
Şi, apropo, mai există maşini create de AMG în afara SUA conform aceloraşi specificaţii de motor, dar numărul lor total e estimat la a fi mai mic de 30 oricum, inclusiv cele 13 din SUA.
Maşina despre care vorbim azi are doar 32.600 mile parcurse în întreaga sa istorie, deci echivalentul a puţin peste 50 mii km!
În decembrie 2022 ea a beneficiat de lucrări de reanimare completă, atât tehnică, cât şi estetică, iar acele lucrări, făcute la atelierul RENNtech, au fost 79.000 dolari! Da, doar lucrările, nu şi maşina.
Acest AMG are o istorie completă şi curată, documentată, şi va figura în curând la o licitaţie online. Preţul său estimativ, de la care vor porni mizele reale, va fi de 600.000 dolari, dar sunt foarte mari şanse ca preţul de vânzare să fie de peste 800.000 dolari! Pentru că e sedan şi e cu toate lucrările mecanice făcute profesionist la zi, e un exemplar spre care deja au ţintit o mulţime de colecţionari, aşa că acest Mercedes are toată şansele să marcheze un record pentru cel mai scump W124 vândut vreodată!
0
4,587
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!