Brabus lansează cea de-a doua motocicletă în istoria sa, foarte similară cu prima, care s-a vândut în doar 2 minute

14 Februarie 2023, 16:48
Redacţia PiataAuto.md
Acum un an, Brabus anunţa prima motocicletă din istoria sa, numită Brabus 1300 R, produsă în două combinaţii de culori, a câte 77 exemplare fiecare, deci 154 exemplare în total. Era o motocicletă modificată pe baza lui KTM 1290 Super Duke R Evo şi livra 180 CP la 180 kg greutate proprie. Motorul nu era modificat de Brabus faţă de KTM-ul original, dar motocicleta primise un eşapament Akrapovic. Ei bine, atunci cele 154 de motociclete s-au vândut online timp de 2 minute. Iar un asemenea succes nu putea rămâne fără o continuare
Acum Brabus anunţă cea de-a doua motocicletă a sa, care e foarte asemănătoare cu prima la nivel tehnic. E acelaşi model, în esenţă, bazat tot pe KTM 1290 Super Duke R Evo şi are acelaşi motor de 180 CP, dar acum motocicleta poartă numele de Brabus 1300 R Edition 23.
La nivel de design, însă, noua motocicletă diferă mult, fiind concepută în stilul „naked bike”, adică dezgolită, cu structura cât mai mult lăsată la vedere.
Deci, noua motocicletă e o reinterpretare a elementelor de design mai uşor de modificat, esenţa rămânând aceeaşi, la fel de bună. Iar componentele puse de Brabus sunt realizate din materiale uşoare, precum fibră de carbon sau titan, deci vorbim în continuare de o motocicletă absolutistă în cel mai mic detaliu, aşa cum sunt şi modelele KTM.
Pentru că interesul faţă de prima motocicletă a fost atât de mare, noua ediţie va fi tot limitată, dar numărul de exemplare produse va fi aproape dublu. Vor fi două scheme de culori şi pentru fiecare vor exista 145 de exemplare produse, deci 290 exemplare în total. Aşa că cei de la Brabus şi KTM mizează că în loc de 2 minute, cât a fost nevoie ca să se epuizeze vânzările primei ediţii, pentru noua ediţie să fie nevoie măcar de vreo 5 minute de vânzări online.
Preţul unei asemenea motociclete Brabus e pe măsură: 42,500 euro, indiferent de culoarea aleasă. Cele vreo 5 minute de vânzări online vor avea lor pe site-ul KTM, la 16 februarie, iar cumpărătorii vor trebui să-şi confirme intenţia de cumpărare cu un avans de 2.500 euro, plătit în momentul comenzii.
0
3,610
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!