Bugatti Chiron Profilee, produs într-un singur exemplar, a devenit cel mai scump automobil nou licitat vreodată

14 Februarie 2023, 12:02
Redacţia PiataAuto.md
Am auzit în ultimul deceniu că recordul pentru maşini vândute la licitaţie a tot fost doborât în repetate rânduri. Spre exemplu, în 2013 un Ferrari 275 GTB a fost vândut pentru 27,5 milioane dolari, în 2016 un alt Ferrari clasic a fost vândut cu 35,7 milioane, iar în 2022 un Mercedes 300 SLR din 1955 a stabilit un record incredibil, fiind vândut de uzină cu 135 milioane de euro, echivalentul a 142,5 milioane dolari. Toate aceste maşini, însă, au în comun un criteriu important: sunt maşini clasice, produse multe decenii în urmă. Azi, însă, vorbim despre recordul de cel mai scump automobil nou licitat vreodată, care tocmai a fost stabilit de un Bugatti Chiron Profilee
Bugatti Chiron Profilee e o versiune specială, produsă într-un singur exemplar de cei de la Bugatti. Deoarece modelul Chiron şi toate variaţiile lui au fost vândute integral până la sfârşitul producţiei, iar acum se vor mai produce doar comenzile preluate deja, o asemenea versiune specială Bugatti, produsă într-un singur exemplar, a atras atenţia colecţionarilor, care s-au înghesuit la licitaţia specială, organizată la Paris.
Preţul de vânzare la licitaţie a fost de 9.792.500 euro, echivalentul a circa 10,7 milioane de dolari, pentru o maşină nouă! Însă există multe motive, care ne fac să credem că omul care a cumpărat acest Bugatti nu va pierde acest bani, ci şi-i va rambursa la un moment dat cu profit.
Acest Bugatti Chiron Profilee va fi nu doar singurul din ediţia specială ce i-a fost dedicată, ci va fi şi ultimul exemplar Bugatti care va primi legendarul motorul W16, de 8,0 litri, pe el, ingineria căruia am descusut-o într-un articol dedicat, acum câteva luni. După asta, motorul va fi pensionat şi succesorul lui Bugatti Chiron va avea deja un cu totul alt sistem de propulsie, cel mai probabil ajutat de electromotoare.
0
5,916
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!