Fabrica UAZ spune că a cerut inteligenţei artificiale să deseneze offroader-ul ideal pentru Rusia, iar rezultatul a fost practic identic cu 452 Buhanka

6 Februarie 2023, 13:55
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că nici programele moderne de inteligenţă artificială n-au o altă soluţie pentru cei de la UAZ din Rusia decât tot 452 Buhanka. Fabrica UAZ a anunţat că a rugat un program inteligent de inteligenţă artificială să deseneze „ofrroader-ul ideal pentru Rusia”, iar rezultatul a fost imaginea de mai jos, un vehicul izbitor de asemănător cu 452 Buhanka, doar cu grila acoperită de ceea ce pare a fi o husă pentru roata de rezervă şi cu indicatoare ceva mai mari.
Garda la sol e mare, dar roţile par şi mai înguste decât la Buhanka de serie. Farurile sunt halogene, geamurile încă mai sunt încleiate de caroserie cu cauciuc de jur împrejur, iar aripile par să aibă mai mult metal, coborât până la un nivel mai jos, pentru a proteja mai bine de noroiul ce sare din roţi. Fabrica UAZ nu menţionează exact ce program de AI a folosit şi nu ştim dacă acesta şi-a formulat soluţia ţinând cont de sancţiunile actuale şi ceea ce se poate produce pe interior, sau a ţinut cont de condiţiile de drum, sau poate inteligenţa artificială a luat în calcul şi alţi factori pe care nu-i putem intui. Dar rezultă că UAZ are acum un motiv oficial să mai producă vreo 40-50 de ani UAZ Buhanka.
Cei de la UAZ au luat rezultatul scos de programul AI drept un compliment adus modelului lor şi s-au lăudat cu rezultatul primit pe reţelele sociale. Dar fanii UAZ din Rusia n-au fost atât de încântaţi de perspectiva AI în comentariile cele mai evidenţiate.
0
23,277
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!