Festivalul de maşini modificate de la Worthersee, Austria, a fost respins de autorităţi, care nu-şi mai doresc maşini cu motoare cu ardere internă

17 Februarie 2023, 11:04
Redacţia PiataAuto.md
Din 1982 până în prezent, cu excepţia anilor pandemici, festivalul de la Worthersee a devenit un eveniment legendar pentru amatorii de maşini modificate, timp de 40 de ani acesta fiind adeseori catalogat drept principalul eveniment de acest fel. Acum, însă, autorităţile municipale ale orăşelului Maria Worth, unde avea loc evenimentul, au anunţat că resping solicitarea organizatorilor festivalului şi nu vor mai permite organizarea acestuia în oraşul lor, din motiv că nu-şi mai doresc conglomerări de maşini cu motoare cu ardere internă, pentru că asemenea conglomerări nu se aliniază la ţintele de mediu pe care le are oraşul.
Festivalul aducea un număr enorm de turişti oraşului, or, dacă în 1982 el adunase 100 de vizitatori, atunci în ultimii ani numărul lor era de ordinul sutelor de mii, mulţi dintre ei cazându-se în oraş şi în multe alte sătucuri şi oraşe din apropiere.
Festivalul era numit şi „întâlnirea GTI”, pentru că era adeseori dominat de proprietari de VW-rui GTI din toate generaţiile, dar întotdeauna era binevenit şi pentru orice alte maşini modificate şi personalizate.
Acum primăria din Maria Worth spune că va organiza acele spaţii de lângă lacul Worth ca ele să poată fi folosite pentru evenimente cu maşini mai responsabile faţă de mediu, dacă cineva va dori să le organizeze.
Nu ştim dacă va vrea cineva să organizeze un festival de maşini electrice aici, dar e clar că această decizie marchează un sfârşit de epocă pentru acest festival.
0
2,377
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!