Încă un pod important a fost reabilitat în Moldova, pe traseul M5, şi deschis circulaţiei complete

20 Februarie 2023, 09:03
Redacţia PiataAuto.md
Acum câţiva ani, Administraţia de Stat a Drumurilor constatase că peste jumătate din podurile din Moldova aveau nevoie de reparaţii consistente, unele dintre ele doar de consolidare, altele de reabilităţi complexe, atât la piloni şi fundaţie, cât şi la structura superioară ce susţine partea carosabilă. Prin urmare, în ultimii ani mai multe poduri importante au trecut şi continuă să treacă prin procese de reparaţii şi reabilităţi. Acum au fost finalizate lucrările la încă un pod important, situat pe traseul M5, care porneşte de la frontiera nordică cu Ucraina şi trece prin Criva, Edineţ, Bălţi, Chişinău şi Tiraspol.
Podul reabilitate şi deschis acum circulaţiei complete se află la kilometrul 215,53 sau, mai pe înţeles, la joncţiune de lângă localitatea Bravicea, podul trecând peste traseul R21, care conectează localităţi precum Morozeni, Bravicea, Țibirica şi ajunge în oraşul Călăraşi.
Podul are doar 65,6 metri lungime, însă e un pod cu 3 benzi de circulaţie, cu o lăţime totală a părţii carosabile de 15 metri.
Din câte se poate vedea, reabilitatea podului a vizat şi structurile de susţinere a carosabilului, şi pilonii, şi terasamentele. Iar în zona carosabilă au apărut elemente de siguranţă noi, precum barierele deformabile şi stâlpi de iluminare LED.
Lucrările de reparaţie au început în iunie 2020 şi au fost finalizate în termenul agreat, fără depăşiri, după cum informează cei de la ASD. Costul lucrărilor a fost de 17 milioane de lei, aproximativ 850 mii euro, suma provenind din fondul rutier. Podul reparat acum e amplasat pe unul din cele mai importante trasee din Moldova, folosit în special de transportul de camioane şi vehicule care vor să tranziteze mai repede distanţa dintre centrul şi nordul ţării, traseul M5 trecând prin mai puţine localităţi în comparaţie cu paralela sa prin Orhei, R6.
0
6,427
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!