Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Încep lucrările la cel de-al doilea pod peste râul Bâc de pe şoseaua Balcani, lângă Chişinău, iar proiectul prevede o joncţiune complexă

3 Februarie 2023 - 09:10
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor din Republica Moldova a anunţat că încep lucrările de construcţie a celui de-al doilea pod peste râul Bâc pe şoseaua Balcani de lângă Chişinău (traseul M1), de pe centura Chişinăului. ASD a prezentat şi proiectul pentru acest pod şi pentru întreaga zonă, iar acesta prevede o joncţiune complexă.
Primul pod a fost finalizat în decembrie 2021, devenind deja notoriu pentru faptul că întreaga construcţie a lui a durat 5 ani, din 2016 până în 2021, deşi podul are doar 60 metri lungime. Acum acest pod funcţionează pentru a asigura circulaţia pe unul din sensuri, în timp ce alături, podul vechi, asigură circulaţia în celălalt sens.
ASD anunţă acum şi începutul lucrărilor pentru construcţia celui de-al doilea pod nou, iar odată cu asta şi construcţia rampelor de acces către ambele poduri, pentru finalizarea întregii joncţiuni.
Astfel, putem vedea că accesul spre zona industrială Pruncul se va face printr-o ieşire separată de la drumul principal, care începe imediat după sensul giratoriu de la ieşirea din Chişinău. Acea rampă va merge sub cele două poduri şi va asigura intrarea spre Pruncul. Ieşirea în direcţia Grătieşti de va realiza prin aceeaşi zonă, însă nu e foarte clar cu se va realiza ieşirea în direcţia Chişinău şi intrarea din direcţia Grătieşti, or, celălalt drum care e indicat pe hartă pare orientat în altă direcţie decât drumul trasat sub poduri. Intrarea în comuna Ghidighici se va face în continuare fără vreo joncţiune denivelată, din câte indică proiectul publicat de ASD.
Imagine, schema joncţiunii din zonă, explicaţii aplicate de PiataAuto.md pe schema celor de la ASD
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter