Mercedes a prezentat azi noul bolid W14 pentru sezonul 2023 din Formula 1 şi spune că a învăţat din greşelile de anul trecut

15 Februarie 2023, 14:05
Ilie Toma
După un număr record de ani în care a fost camion mondial, Mercedes a avut un an 2022 foarte slab în 2022, piloţii săi având rezultate mediocre mai ales în prima parte de sezon, blamând adeseori maşină că nu ar fi suficient de performantă şi predictibilă. Acum cei de la Mercedes au dezvăluit noul bolid, W14, pregătit pentru noul sezon de Formula 1 şi spun că au învăţat din greşelile de anul trecut.
Ca aspect, maşina va fi similară cu cea de anul trecut, păstrând culoarea dominantă neagră şi principalele elemente de design. Totuşi, maşinii i-a fost asigurată mai multă forţă aerodinamică de apăsare, pentru a evita renumitul comportament săltăreţ, care s-a făcut remarcat pe unele circuite din sezonul din 2022.
S-a revizuit şi geometria suspensiei faţă, pentru a putea dezlănţui mai plenar forţa motorului în condiţii de forţe laterale mari sau zone denivelate. S-au făcut şi ajustări important la sistemele de răcire a tuturor componentelor esenţiale, astfel încât maşina să aibă întotdeauna o performanţă consecventă. Şi a fost redusă şi greutatea totală, luptându-se pentru fiecare gram.

Practic, problemele lui W13 au fost identificate şi-n 2022 şi s-a corectat ce s-a putut direct pe acea maşină, fapt care a dus la rezultat mai bune la sfârşitul sezonului. Dar unele modificări nu au putut fi făcute în mijlocul sezonului fie pentru că sunt interzise de regulament, fie pentru că s-ar fi depăşit limitele de buget, impuse de Formula 1. Acum, însă, toate aceste modificări au fost făcute, iar şeful echipei, Toto Wolf, se arată încrezător că Mercedes-AMG F1 Petronas va reveni pe o linie dominantă în sezonul 2023.
Piloţii Mercedes din acest an rămân aceeaşi — Lewis Hamilton şi George Russell, dar în ecuaţie apare şi Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher şi pilot Haas în 2022, acum în rol de pilot de rezervă la Mercedes.
0
1,986
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!