Moldova a primit 20 de ambulanţe noi pentru sate, Toyota Land Cruiser 70 clasice şi Hiace

13 Februarie 2023, 16:53
Redacţia PiataAuto.md
Moldova a recepţionat azi o donaţie de 20 de ambulanţe noi, destinate echipelor de asistenţă medicală urgentă din ţară, în special celor localizate în sate. Majoritatea ambulanţelor sunt de model Toyota Land Cruiser 70 — un model legendar şi clasic, care mai continuă a fi produs până în prezent, fiind renumit pentru durabilitate excepţională, construcţie simplă şi capacitate de a opera în cele mai dure condiţii.
Pe lângă unităţile Land Cruiser 70, câteva exemplare sunt de Toyota Hiace, un model de asemenea foarte popular în Japonia în rol de ambulanţă. Capacităţile de trecere ale unui Hiace sunt mai mici, bineînţeles, dar forma şi spaţiul disponibil permit echiparea cu utilaje avansate.
Exemplarele Land Cruiser 70 sunt echipate cu tracţiune integrală, anvelope pregătite de offroad şi drumuri rele, ba chiar şi admisie ridicată, pe montantul drept faţă, pentru a avea capacitatea de a înainta prin ape mai adânci. Asemenea exemplare clasice Land Cruiser 70 sunt achiziţionate de obicei de ONU şi subdiviziunile sale prin divizia specială Toyota Gibraltar, despre care publicat un articol ceva timp în urmă.
Ambulanţele au fost donate Moldovei de către Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA), cu suportul financiar al guvernului SUA. Din 20 de ambulanţe, 1 va fi alocată serviciului din Dubăsari, încă 1 în Vadul-lui-Vodă, iar celelalte 18 — staţiilor din sate, precum Olăneşti, Volintiri, Copanca, Tocuz, Valea Perjei, Tvardiţa, Copceac, Cişmichioi, Cotiujenii Mari, Călăraşeuca, Sudarca, Molovata, Pripiceni-Răzeşi, Vărăncău, Călineşti, Costeşti, Larga şi Slobozia Mare.
0
7,493
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!