O Skoda Octavia Scout diesel, cu aproape 1 milion de kilometri parcurşi, scoasă la vânzare în Germania

10 Februarie 2023, 22:08
Redacţia PiataAuto.md
Cifrele de 1 milion de kilometri parcurşi sunt o raritate absolută în zilele noastre, şi de obicei, dacă vorbim despre o maşină care atins asemenea parcurs, înseamnă că a fost produsă cel puţin vreo 30-40 de ani în urmă, încât să aibă timp să ruleze pe o asemenea distanţă. Şi de obicei, e vreun Mercedes, sau un Volvo clasic, de pe vremea când cele maşini se făceau indestructibile. Dar azi vorbim despre o maşină mult mai modernă, care nu e nici Mercedes, nici Volvo, nici Porsche. E o Skoda Octavia Scout, într-o motorizare diesel, fabricată în 2014, dar care deja a atins aproape 1 milion de kilometri, în mare parte pe autostrăzile din Germania.
Maşina are pe bord 980.616 km, iar privită din afară, pare să aibă maxim vreo 200 mii, poate chiar mai puţin! Dar maşina asta, înmatriculată prima dată în noiembrie 2014, a reuşit să atingă cei 980 mii km în doar 8 ani şi 4 luni! Adică în 100 luni, ceea ce înseamnă o medie de 9.800 km parcurşi pe lună! Practic, se putea schimba uleiul cam o odată în lună sau o lună şi jumătate, în dependenţă de recomandările exacte pentru această motorizare! Vânzătorul maşinii specifică, însă, că i-a asigurat maşinii o deservire tehnică exemplară.
Cei care au scos-o acum la vânzare nu specifică exact care a fost specificul de alergare a acestei maşini, însă spun că ea a făcut cea mai mare parte a distanţei uriaşe galopând pe autostrăzi şi drumuri extra-urbane, la distanţe lungi. Şi mai spun că atât motorul diesel, cât şi cutia, e în stare foarte bună, la fel ca şi celelalte componente mecanice ale maşinii.
Motorul e un 2,0 TDI de 184 CP, iar cutia de viteze e una automată, DSG! Da, e acel DSG despre care se spuneau multe mituri, însă cu asemenea motoare diesel mai puternice se montau şi cutii DSG cu rezistenţă mai mare la ambreiaje. În acest caz e vorba de un DSG cu 6 trepte.
Habitaclul maşini are urme mai vizibile de uzură, în urma milionului de kilometri parcurşi. Sunt roase şi pragurile din plastic, şi căptuşeala volanului.
Materialul textil de pe scaune pare îmbibat şi uzat, dar cel mai probabil o spălare profundă l-ar putea împrospăta semnificativ. Nu există, însă, rupturi firave sau defecte care să ştirbească prea mult din imaginea decentă a maşinii.
Sistemul multimedia, climatizarea, toate funcţionează încă, aşa că maşina ar merita o vizită la o spălătorie profundă, poate un detailing, şi poate alerga mai departe. Vânzătorul maşinii mai anticipează şi întrebări despre rugină şi spune că maşina nu e afectată se asemenea simptome.
Şi deoarece consideră că starea maşinii e atât de bună, el vinde această Skoda Octavia Scout destul de scump, de fapt, în raport cu cei aproape 1 milion de kilometri parcurşi. Cere 9.500 euro pe ea, aproximativ cât s-ar cere şi pe orice altă Octavia Scout din acelaşi an de fabricare şi care s-ar afişa la vânzare cu o cifră absolut uzuală de parcurs.
Principala motivare a acestui vânzător pentru preţul său e că maşina a avut timp de 980 mii de kilometri parcurşi doar un singur proprietar, iar acesta poate garanta şi demonstra mentenanţa excelentă pe care i-a asigurat-o. Iar astfel, o asemenea Skoda Octavia Scout cu aproape 1 milion de kilometri parcurşi se poate dovedi mai bună, de facto, decât alta cu doar 200 mii km pe bord, dar mai prost întreţinută. Un lucru e clar, acest proprietar a ţinut cu siguranţă la ea, dacă a condus-o atât de mulţi kilometri! Chiar dacă ar fi avut o viteză medie de deplasare de 90 km/h, ceea ce e mult chiar şi pentru o maşină exploatată preponderent pe autostrăzi, tot înseamnă că acest om şi-a petrecut 10.888 ore la volanul ei, sau 453 zile în continuu, fără a scoate orele de somn şi odihnă!
0
17,682
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!