Porsche a creat o culoare nouă din ideea unuia din cei mai pasionaţi clienţi ai săi, care şi-a tot vopsit maşinile în acest verde

26 Februarie 2023, 16:01
Redacţia PiataAuto.md
Cum ar fi ca un producător auto să observe că mai multe maşini noi pe care le-ai cumpărat de la el pe parcursul a câtorva decenii au fost vopsite într-o culoare inexistentă în catalog, dar care le face să arate foarte original, apoi să-ţi bată la uşă şi să te întrebe dacă ar putea include acea culoare în catalogul oficial al uzinei, numind-o în numele tău? Exact asta a făcut Porsche acum, cu unul din cei mai pasionaţi clienţi ai săi.
Nu vorbim despre vreun client vedetă, sau despre vreun colecţionar cu sute de maşini în garaj. Michael Essmann e deţinătorul unui atelier de lucrări electrice şi de tot soiul de instalaţii electrice, inclusiv panouri fotovoltaice. E o afacere de familie în care e implicat şi el, iar de mai mulţi ani şi ambii săi fii, Mike şi Stefan Essmann.
Încă în 1992, când atelierul lor era tânăr şi fiii erau mici, Michael Essmann îşi cumpărase un 911 Carrera RS 3.6 din generaţia 964 şi s-a gândit să o vopsească în culoarea verde pe care o folosea compania sa şi i-a rugat pe cei de la uzină atunci să-i creeze amestecul dorit personalizat, Porsche oferind asemenea posibilităţi pe atunci, dacă plăteai în plus. Nu era primul său Porsche, primul fiind din 1978, dar era primul pe care s-a încumetat să-l vopsească în verde.
Iar de atunci şi până în prezent, familia Essmann a cumpărat mai multe exemplare de Porsche, şi pe toate le-a vopsit personalizat în verdele lor specific, pe care-l păstrează şi azi drept semnătură vizuală a atelierului pe care-l condus. Printre maşinile revopsite s-au numărat un 911 GT3 RS (997) şi un 911 GT3 Touring (992). Astăzi cei doi fii participă şi în cursele Porsche Sports Cup, iar maşinile lor sunt de asemenea vopsite în acelaşi verde.
Astfel, cei de la Porsche au observat această predilecţie a familiei pentru nuanţa verde şi au observat şi faptul că maşinile lor chiar arată bine într-o asemenea nuanţă. Astfel, i-au întrebat pe cei din familia Eichmann dacă ar vrea să-i ajute să creeze un amestec industrial cu exact aceeaşi nuanţă, care să devină o culoare de catalog, care să le poarte şi numele — Essmanngreen. Propunerea a fost o onoare pentru ei, aşa că Porsche a creat cu ajutorul lor o asemenea culoare, cu tehnologiile moderne de uzină, care presupun 100 de compuşi pentru a garanta culoarea finală.
Acum, acest verde intens a devenit o culoare oficială în catalogul Porsche, cu codul 24C, disponibilă pentru modelele 911, 718 şi Taycan, iar culoarea poartă numele acestui client, după cum spuneam, însă poate fi comandată de oricine şi-o doreşte, putând-o bifa şi în configurator. Un mod frumos din partea unui producător de a onora clienţii care au o pasiune atât de intensă pentru marca sa.
0
2,457
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!